Επιβολή προστίμου στο ΠΑΜΕ από τον Δήμο Καλαμάτας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμάτας, για την απαίτηση καταβολής προστίμου 900€ από το ΠΑΜΕ. Η παράβαση που επικαλούνται είναι ότι πραγματοποιήθηκε ρύπανση από την ανάρτηση αεροπανό που καλούσε σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά και τους νέους ενάντια στο νέο μνημόνιο και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν το λαό.

Η άκρα του τάφου σιωπή που απαιτούν, η προσπάθεια παρεμπόδισης της κινητοποίησης του λαού, δείχνει ότι συντάσσονται με το μέτωπο αυτών των δυνάμεων που θέλουν να σώσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, τσακίζοντας τους εργαζόμενους, καταστρέφοντας τους αυτοαπασχολούμενους, ξεκληρίζοντας τη φτωχή αγροτιά, οδηγώντας σε φτωχοποίηση ακόμη περισσότερα λαϊκά στρώματα.

Το ΠΑΜΕ,  οι δυνάμεις του, δε φοβούνται, δε συμβιβάζονται και πολύ περισσότερο δεν υποτάσσονται, αντίθετα, με σταθερότητα, με μαχητικότητα και αδιαλλαξία στέκονται απέναντι στο κεφάλαιο, την ΕΕ και σε όσους τους υπηρετούν, από όποιο γρανάζι της αστικής εξουσίας σε κεντρικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο.

Επιστρέφουμε το πρόστιμο, να το στείλουν στον ΣΕΒ και στην Κυβέρνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Καλαμάτας, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, παρά τις επιμέρους διαφορές, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ. Να ισχυροποιήσουμε τη συμμαχία μας, την κοινή μας δράση. Απέναντί μας είναι αυτοί που ενώθηκαν για να μας εξοντώσουν, η  Ε.Ε., οι  επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κόμματά τους και άλλοι “πρόθυμοι” όπως και η δημοτική αρχή της Καλαμάτας. Στηρίζουν τα νέα και παλιά μνημόνια, τα νέα και παλιά μέτρα, τη φοροληστεία. Στηρίζουν τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων με μείωση των μισθών των συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 και τώρα στα 72 όπως απαιτεί η τρόικα.

Σας καλούμε να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών, τις σύγχρονες ανάγκες μας, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη, ώστε να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση. 

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...