Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ: Όλοι στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 20/1

Δημοσιεύτηκε στις

Γονείς και κηδεμόνες,

 

Μειώνουν 50%τις δαπάνες στην ειδική αγωγή!! Όλοι στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, την Παρασκευή 20/1 στις 12:00!

 

 Δεν ανεχόμαστε να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ξελασπωθούν και να κερδίσουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες των κέντρων ειδικής αγωγής!! Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους του κλάδου, το σωματείο τους, το ΣΕΜΙΣΕΑ, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους !!

 

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ψέματα ότι θέλει να μας διευκολύνει με την συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή. Δηλαδή το να εισπράττουν απευθείας τα κέντρα από τον ΕΟΠΥΥ με τα παραπεμπτικά που θα καταθέτουμε εμείς σ’ αυτά. Αυτό που πρώτα από όλα θέλουν να κάνουν είναι να εξασφαλίσουν την παραπέρα μείωση των δαπανών και στην συνέχεια και των θεραπειών. Άλλωστε το 3ο μνημόνιο είναι συνέχεια του 2ου που μας έκαναν τις πρώτες μειώσεις στις θεραπείες.

 

Η κυβέρνηση προκαλεί όταν ισχυρίζεται ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα χτυπήσει την σπατάλη και θα εξορθολογήσει τις δαπάνες. Ο εξορθολογισμός τους είναι η μείωση των κοινωνικών δαπανών και η μετακύλιση του κόστους πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους και στους γονείς, και ας τσακώνονται οι ιδιοκτήτες των κέντρων για το τι κομμάτι από την πίτα θα πάρουν.

 

Είναι υποκρισία αυτοί που μας σπρώχνουν στα χέρια των ιδιωτών να μιλάνε για σπατάλη και καταπολέμηση της «λαμογιάς»! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη λαμογιά από το να πλουτίζουν κάποιοι πάνω στις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία!

 

Από που βγαίνει ότι το κράτος δίνει πολλά λεφτά για την ειδική αγωγή, κύριοι αρχισυνδικαλισταράδες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είμαστε από τις τελευταίες χώρες στις δαπάνες; Όταν 200.000 παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες είναι εκτός ειδικής αγωγής; Όταν η πρώιμη διάγνωση και η έγκαιρη παρέμβαση είναι ανύπαρκτη, ενώ το σύνολο των δαπανών του κράτους για τα 250.000 παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες, που έχουν ανάγκη την ειδική αγωγή μέσω του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΥΥ, δεν ξεπερνούν τα 135 εκατομμύρια το χρόνο. Δηλαδή ούτε 1,5 ευρώ την ημέρα για κάθε παιδί! Τώρα θέλουν να το μειώσουν στα 60 εκατομμύρια! Αυτά είναι τα αίσχη τους! Τολμούν και μιλάνε όταν έχουν χαρίσει πάνω από 200 δις στις τράπεζες για ανακεφαλαιοποιήσεις και πολλά άλλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να κινήσουν την ανάπτυξή τους!

 

Όλα αυτά είναι στη γραμμή της Ε.Ε. και των προηγούμενων κυβερνήσεων για περικοπή των κοινωνικών δαπανών ώστε να μεταφέρουν κονδύλια στη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών! Αυτή τη φορά χρησιμοποιούν τον κόφτη, εκείνο τον κόφτη που έκοψε φάρμακα, επιδόματα από τα παιδιά μας και συντάξεις και τώρα έρχεται να κόψει δαπάνες από την ειδική αγωγή!! Το μέτρο δε μας προστατεύει, γιατί το πρόβλημα ρευστότητας που ισχυρίζονται πως θα αντιμετωπίσουν κάποιοι ιδιοκτήτες αλλά και τις περικοπές στις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ που θα γίνουν προς τα κέντρα, θα κληθούμε να τα πληρώσουμε εμείς από την τσέπη μας και οι εργαζόμενοι με μειώσεις μισθών και απολύσεις! Ήδη πολλά παιδιά διώχνονται από τα κέντρα, θέλοντας οι ιδιοκτήτες να μας χρησιμοποιήσουν σαν μέσο πίεσης για τα δικά τους συμφέροντα! Αυτό επαληθεύτηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν μαζί με διάφορους συλλόγους τη Δευτέρα 16/1.

 

Δε δείχνουμε καμιά εμπιστοσύνη στους μεγαλοϊδιοκτήτες που μας καλούν σε κοινούς αγώνες λες κι έχουμε τα ίδια συμφέροντα! Δεν κόπτονται για την κάλυψη των αναγκών αλλά για τη θωράκιση και την αύξηση των κερδών τους!! Δε νοιάζονται για τις ανάγκες των παιδιών μας, δε θέλουν να μας απαλλάξουν από το να πληρώνουμε! Και πριν τη σύμβαση δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που μας εκβίαζαν να δεχτούμε να πληρώσουμε παραπάνω από αυτά που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, για να συνεχίσει το παιδί μας τις θεραπείες του. Μην αφήνετε τους ιδιοκτήτες των κέντρων ειδικής αγωγής να αυγατίζουν τα κέρδη τους πάνω στις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας!!

 

 Αξιοποιήστε την πείρα σας!! Δεν υπήρχε ποτέ στιγμή που να μη μας ανάγκασαν να βάλουμε το χέρι στην τσέπη!

 

 Χρόνια τώρα βιώνουμε την ανυπαρξία δημόσιων δομών, και τις ανεπάρκειες των ελάχιστων που υπάρχουν. Ανεπάρκεια συνειδητά σχεδιασμένη από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, για να φορτώσουν το κόστος στην εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών στις ίδιες τις οικογένειες. Λες και δεν δουλεύουμε, δεν προσφέρουμε σ’ αυτό τον τόπο, δεν έχουμε στεγνώσει από τους φόρους. Όμως αυτό που τους ενδιαφέρει, κυβερνήσεις προηγούμενες και σημερινές, κόμματα της ΕΕ, είναι να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα σαν την κινητήρια δύναμη της κοινωνίας τους!

 

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και της ΕΣΑμεΑ που για μια ακόμα φορά, με τις ανακοινώσεις τους, έδωσαν άλλοθι και στήριγμα στην πολιτική της κυβέρνησης! Γι’ αυτούς η επιχειρηματικότητα να πηγαίνει καλά, τα ταμεία τους να γεμίζουν από τις κρατικές επιχορηγήσεις, από τα διάφορα προγράμματα και τις χορηγίες και ας καίγεται ο κόσμος όλος!!

 

Εκτός του ότι χρησιμοποιήθηκαν από το υπουργείο σαν στήριγμα στην επιλογή του, κουβέντα δεν είπαν για τη σφαγή των δαπανών στην ειδική αγωγή, για τα παιδιά που διώχθηκαν από τα κέντρα αυτές τις μέρες, για κέντρα που σταμάτησαν την λειτουργία τους, αλλά ούτε για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών των εργαζόμενων, αυτών που άμεσα φροντίζουν τα παιδιά μας πολλές φορές για μήνες απλήρωτοι. Πολύ περισσότερο δεν μιλάνε και δε διεκδικούν να αναλάβει το κράτος την ευθύνη που οφείλει στον τομέα αυτό με δημόσιες δομές.

 

Απομονώστε τους, είναι επικίνδυνοι!!

 

Καλούμε κάθε γονιό και κηδεμόνα να δυναμώσουμε τον ενιαίο σύλλογο, να πυκνώσουμε τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργαζόμενους του χώρου, το ταξικό τους σωματείο, το ΣΕΜΙΣΕΑ, που χρόνια είμαστε μαζί στον αγώνα για να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επιτυχία της δικής μας κινητοποίησης, την Παρασκευή 20/1 στις 12.00, στο Υπουργείο Εργασίας.

 

 Ετοιμαζόμαστε για μεγάλες αναμετρήσεις! Δεν θα σταματήσουν εδώ, έχουν το μεγάλο κόφτη έτοιμο, το λεγόμενο ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα για μαζικές περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις, σε όποιες άλλες παροχές έχουν απομείνει! Ο οργανωμένος αγώνας είναι ο μόνος δρόμος!

 

 

 

  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή των γονιών για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

  • Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και με τη δημιουργία νέων δημόσιων δομών σε υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Καμιά απόλυση, καμιά μείωση μισθού!

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

  • Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των οφειλών στις οικογένειες μας και στους αυτοαπασχολούμενους του χώρου.

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια και ειδική αγωγή.

  • Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 200.000 παιδιά που είναι εκτός ειδικής αγωγής.

 

 

 

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας! Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους!

 

 

 

Το ΔΣ του Ενιαίου

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...