Ειδικό Ψήφισμα του Βαλκανικού Συνδικαλιστικού Φόρουμ

Δημοσιεύτηκε στις

Εμείς οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων από την Βαλκανική που συναντηθήκαμε το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στις 10 το πρωί στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διαπιστώσαμε ότι τους εργαζόμενους απασχολούν τα ίδια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής και πως μπορούν να υπάρξουν από κοινού απαντήσεις, ιδιαίτερα σε εκείνα τα ζητήματα που αφορούν πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Βαλκανικές χώρες.

Με ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για το μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της CocaCola Θεσσαλονίκης που ως στόχο έχει την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Δηλώνουμε την αμέριστο συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους συναδέλφους της πολυεθνικής εταιρείας.

Από την πλευρά μας, με την επιστροφή μας στις χώρες προέλευσης μας, θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης για τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων στην CocaCola Θεσσαλονίκης στα μέλη μας καθώς και γενικότερο στους εργαζόμενους.

Οι μετέχοντες στο BalkanTradeUnionForum συνδικαλιστές από την Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Ρουμανία.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...