Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο Δράμας : Ως εδώ ! Τέρμα στο “ξεζούμισμα” γιατρών – εργαζομένων !

Δημοσιεύτηκε στις

Μ’ έχεις ξεκάνει κι από πάνω θέλεις κι άλλο..”

 ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ!

 

ΩΣ ΕΔΩ! ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ “ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ” ΓΙΑΤΡΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ!

 

 

Κόκκινο έχει χτυπήσει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας!

 Κλινικές που υπολειτουργούν-απλήρωτες εφημερίες-βασικές ειδικότητες  που δεν εφημερεύουν καθημερινά-εργαζόμενοι στα όρια της κατάρρευσης-εργαζόμενοι που “τρέχουν σαν τον Βέγγο” για να βγει η δουλειά, κλειστό τηλεφωνικό κέντρο, ελλείψεις σε βασικά φάρμακα-αναλώσιμα, ελλείψεις ακόμη και σε …σεντόνια!(αφού δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να τα πλύνει και τα σιδερώσει..) αυτή είναι η εικόνα του Νοσοκομείου της πόλης μας!

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί! Ήδη υπάρχει κίνδυνος ,μέσα στο Μάρτιο, να μην μπορούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια βασικές κλινικές του Νοσοκομείου μας(Παθολογική, Χειρουργική κ.α.) με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων του Νομού μας.

Η κατάσταση δεν είναι σημερινή! Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε που θέλει πάσει θυσία να περάσει το φιλέτο της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια κατεύθυνση ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τον τελευταίο οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου, σήμερα είναι κενές πάνω από 20  θέσεις  ειδικευομένων,  37 θέσεις ειδικευμένων γιατρών είναι ακάλυπτες, κλινικές και τμήματα λειτουργούν με νοσηλευτές στο όριο ασφαλείας!

Το 2015 στο Νοσοκομείο για το οποίο έχει πληρώσει οι εργαζόμενοι-τα λαϊκά στρώματα, δεν υπάρχει ούτε ένας νευρολόγος, γαστρεντερολόγος, δερματολόγος, ρευματολόγος ενώ μια σειρά κλινικών λειτουργούν με έναν(!) Ειδικευμένο γιατρό (ΩΡΛ, Οφθαλμολογικό), η ΜΕΘ κάθε λίγο είναι έτοιμη να κλείσει, ενώ το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό λειτουργούν ακόμη χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων!

Ο τελευταίος νόμος (Δεκέμβρης 2014) που προβλέπει ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν θα πληρώνονται για τις επιπλέον εφημερίες(πάνω από τις 7 που πληρώνονται) δημιουργεί δεκάδες κενά στις εφημερίες των τμημάτων!

Έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί κανείς να εφημερεύει πάνω από 7 ημέρες το μήνα καθώς υπάρχει έντονη σωματική καταπόνηση και ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς όταν ένας γιατρός εφημερεύει 10-11 ημέρες το μήνα. Αν δεν παρθούν μέτρα σήμερα-τώρα η κατάσταση θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα!

ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ!

ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ-ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ!

 

 

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ!

  • Προσλήψεις μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του προσωπικού όλων των κλάδων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί – συμβασιούχοι-χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από προϋπολογισμό και τους εργοδότες.
  • Να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δράση στο τομέα της Υγείας.
  • Άμεσος στόχος 6ωρο, 5θήμερο 30ωρο, σταθερός, ημερήσιος χρόνος εργασίας. Το πολύ μία νύχτα την εβδομάδα για τους νοσηλευτές- 6 εφημερίες για ειδικούς και ειδικευόμενους γιατρούς. Άμεσα να δοθούν τα ρεπό που οφείλονται στους εργαζόμενους.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Κρατικό σώμα γιατρών εργασίας, τεχνικών ασφάλειας και νοσηλευτών επαγγελματικής υγείας.                                                                                                                                                                                                                                                   

                                        ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

Δράμα, 12/03/2015

 

Περισσότερα

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBmH95 ΒΙΝΤΕΟ Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα https://youtu.be/uzDQ61_uWNE Σε εξέλιξη η πορεία των προσυγκεντρωσεων προς το Σύνταγμα https://youtu.be/ehCl52gB8Cw Τα κέρδη...

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία, τις μαζικές απεργιακές...