ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 14-9-2017

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)

Μπουμπουλίνας 21 – 185 35 Πειραιάς

Τηλ. 210/4115260 – 210/4179144 Fax. 2104122606

Email: [email protected][email protected]

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

14 Σεπτέμβρη 2017

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ στη σημερινή  συνεδρίαση του μεταξύ των θεμάτων αναδείχτηκε το ναυάγιο του Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», που έγινε στις 10/9/2017 στην περιοχή της νήσου Αταλάντης (αγκυροβόλιο Πειραιά).

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, σε Δελτίο Τύπου – Καταγγελία στις 11-9-2017 ανέδειξαν ότι  το ναυάγιο προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα, στα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση και ενώ έχει προκληθεί τεράστια  καταστροφή στη θαλάσσια και παραλιακή περιοχή του Σαρωνικού.

Αποτελεί δημαγωγία οι δηλώσεις των πολιτικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που συνεχίζουν να υπηρετούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και τις καταστροφές του περιβάλλοντος.

Αυτή η πολιτική τροφοδοτεί την επιθετικότητα, την βία και τρομοκρατία των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για να προωθούν την πολιτική τους χωρίς αντιστάσεις.

Το θράσος της ναυτιλιακής εταιρείας «AGIAZONIIINAFTIKIETERIA» και του ΥΝΑ σε βάρος της ζωής και υγείας του εργαζόμενου λαού επιβεβαιώνεται από την δήλωση της εταιρείας ότι «το πλοίο διέθετε όλα τα πιστοποιητικά». Υπογραμμίζουμε το ναυάγιο του Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» προειδοποιεί για μεγαλύτερα εγκλήματα, όσο κυριαρχεί η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, όσο ισχύει το δόγμα ότι «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται».

Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πλοίων, τις μεθόδους των ελέγχων, επιθεωρήσεων και την έκδοση των πιστοποιητικών, για τις οποίες υπάρχουν σωρεία καταγγελιών, συνθήκες που  προκαλούν πλοία «πλωτές βόμβες».

Η κυβέρνηση, το υπουργείο ναυτιλίας επιβάλλεται να απαντήσουν άμεσα για τα αίτια του ναυαγίου, για την τήρηση και εφαρμογή των κανόνων αξιοπλοΐας και ασφάλειας στο πλοίο, να εξασφαλιστούν οργανικές συνθέσεις των πλοίων που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, άμεσα οικονομική βοήθεια σε μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολουμένους στον Τουρισμό, την Εστίαση κά, ουσιαστικά μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από την πετρελαϊκή καταστροφή.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...