Δελτίο Τύπου του Athens Ledra για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό

Δημοσιεύτηκε στις

Για 4η φορά σήμερα οι πλειστηριασμοί των ακινήτων της εταιρείας ΑΣΤΥ ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Athens Ledra απέβησαν άκαρποι, διαψεύδοντας κατηγορηματικά για πολλοστή φορά τόσο την εργοδοσία όσο και την κυβέρνηση που προσπαθούσαν από την αρχή να μας καθησυχάσουν ότι θα εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας, θα πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές μας και γενικά κάθε εργασιακό μας δικαίωμα θα διασφαλιστεί δια μέσου της νομικής οδού και των πλειστηριασμών.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Athens Ledra – οικογένεια Παρασκευαϊδη- με γνώμονα τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα και με την ανοχή της κυβέρνησης, μέσα σε μία μέρα έκλεισαν το γεμάτο από πελάτες ξενοδοχείο Athens Ledra και πέταξαν στο δρόμο 230 εργατικές, λαϊκές οικογένειες. Η κυβέρνηση συνεχίζει από την πρώτη στιγμή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, απρόθυμη να παρέμβει αποφασιστικά για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Για μας τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου είναι καθαρό ότι κανένας από τους θεσμούς και τους μηχανισμούς αυτού του κράτους δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας. Δέκα μήνες χωρίς δουλειά, δώδεκα μήνες απλήρωτοι και δεν υπήρξε κανένα κυβερνητικό στέλεχος, καμιά υπηρεσία, κανένα υπουργείο να παρέμβει καίρια για το αυτονόητο δηλαδή να πληρωθούμε για τη δουλειά μας και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας. Κυβέρνηση και εργοδοσία σε αγαστή συνεργασία το μόνο που κάνουν 10 μήνες τώρα είναι να μας εμπαίζουν και να προσπαθούν με κάθε τρόπο μας στείλουν σπίτια μας με το κεφάλι κάτω.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πάμπολλα δημοσιεύματα για τους επίδοξους μνηστήρες του «Athens Ledra» και τη λύση του ιδιοκτησιακού του μέσα από το σημερινό πλειστηριασμό. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε επισημάνει ότι μέσα στο πεδίο των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων θα εξακολουθεί να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι αρκετό για να λυθεί το ιδιοκτησιακό και να ανοίξει σύντομα το ξενοδοχείο.

Παράλληλα φαίνεται να τρέχουν και άλλοι σχεδιασμοί της εργοδοσίας για να βρει τον πιο κατάλληλο τρόπο να αξιοποιήσει το ξενοδοχείο, για να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο κερδισμένη, ή όσο το δυνατό λιγότερο χαμένη. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς εντάσσονται και οι δικές μας απαιτήσεις από τις οποίες θέλει να απαλλαγεί με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος. Δε θέλουν λύση που θα περιλαμβάνει έστω και μερική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Οι εξελίξεις δε μας απογοητεύουν. Δε θα υποχωρήσουμε όπως ελπίζουν. Αντίθετα, με μεγαλύτερη ορμή και θάρρος θα μπαίνουμε στον κάθε αγώνα, μικρό και μεγάλο, αμφισβητώντας την κυριαρχία τους πάνω στις ζωές μας, θα τους βάζουμε εμπόδια και θα τους δυσκολεύουμε.

 

Μαζικά, συλλογικά, οργανωμένα θα συνεχίσουμε των αγώνα μας.

Η ενότητα μας είναι το όπλο μας.

 

Η προχθεσινή απόφαση του ποινικού δικαστηρίου που επέβαλε 10 χρόνια φυλάκιση στους εργοδότες μας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας αποτελεί ένα από τα θετικά αποτελέσματα του σκληρού και πολύμηνου αγώνα μας, κι είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της ανυποχώρητης στάσης μας της συλλογικής και οργανωμένης πίεσης που ασκήσαμε όλο αυτό το διάστημα ακόμα και στο νομικό επίπεδο.

 

Μαζί με το Συνδικάτο μας, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο και σε κάθε κλάδο θα συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα, που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, με κάθε μορφή και τρόπο, όσα αδιέξοδα κι αν βάζουν μπροστά μας.

Με το πανό μας μπροστά, μαζικά θα βρεθούμε την Παρασκευή 7 Απρίλη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6.30μμ.

 

Θα συνεχίσουμε τις μάχες μας με οποιονδήποτε τρόπο εξυπηρετεί το σκοπό μας που δεν είναι άλλος από την οριστική λύση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας:

  • να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας

  • να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας

  • να μην χαθεί κανένα δικαίωμα

 

Κι όλα αυτά περνάνε μέσα από την αντίσταση και αντεπίθεση στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση κατά παραγγελία και των δικών μας εργοδοτών.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Περισσότερα

Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η επέτειος της Νάκμπα, της «καταστροφής» και του ξεριζωμού του λαού της Παλαιστίνης το...

 Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθές η ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...