Δελτίο Τύπου του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για την απεργία στον ΤΟΞΟΤΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από την Δευτέρα 13 Μάρτη έως και την Κυριακή 19 Μάρτη οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ στις εργολαβίες ΔΕΔΔΗΕ σε Αττική και Κόρινθο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Η απεργία ξεκίνησε γιατί η εργοδοσία αθέτησε την υπόσχεσή της να πληρώσει τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη στις 10 Μάρτη, ημερομηνία στην οποία είχε δεσμευτεί η ίδια. Τις κινητοποιήσεις προκυρήσει το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, και έχουν υπερψηφιστεί στις συνελεύσεις από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης, η εργοδοσία κατέβαλε τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου και δεσμεύτηκε να πληρώσει τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου στις 31 Μάρτη.

Οι εργαζόμενοι της Αττικής σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Μάρτη στα γραφεία του Σωματείου, αποφάσισαν με ψηφοφορία να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από Δευτέρα 20 Μάρτη έως και τις 31 Μάρτη με απεργιακά μέτρα, δηλαδή να πραγματοποιούνται εργασίες μόνο Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 15:00, και επιπλέον απαιτούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου έως τις 10 Απρίλη.

Οι εργαζόμενοι του ΤΟΞΟΤΗ έχουν εμπειρία πλέον από τις μεθοδεύσεις και τις προθέσεις της εργοδοσίας. Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν πρέπει να επαναπαύονται, αντιθέτως πρέπει με συνεχή αγώνα να παλεύουν για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους, ειδικά στις δύσκολες για τους εργαζόμενους σημερινές συνθήκες.

Κυβέρνηση – κουαρτέτο – ΣΕΒ – ΕΕ επιφυλάσσουν νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν κοινή στρατηγική απέναντι στην εργατική τάξη. Απαντάμε με την ενότητα μας και τον αγώνα μας, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας, συμπορευώμενοι με άλλα ταξικά Σωματεία.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας: Νέα απόλυση στον Αντ1 Θεσσαλονίκης

Για άλλη μια φορά ο τηλεοπτικός Σταθμός του Αντ1 έδειξε το σκληρό και αδίστακτο ...