Δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου : Για την εγκατάλειψη στο πλοίο “Ταξιάρχης”

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την εγκατάλειψη που έχει γίνει από την εργοδοσία της ΝΕΛ στο καράβι ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ.

 Το πλήρωμα έχει αφεθεί στην τύχη του και υποχρεώθηκε να σβήσει τις μηχανές όλο έλλειψης καύσιμων. Αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους γιατί δεν έχει φώτα, δεν λειτουργούν οι τουαλέτες, υπάρχουν συσσωρευμένοι κίνδυνοι που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν οι συνάδελφοι. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου μαζί με τους ναυτεργάτες προχώρησε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο όπου ζητήθηκε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στους υπαίτιους της εγκατάλειψης. Ο Αξιωματικός υπηρεσίας διαβεβαίωσε ότι μέχρι της 3 και μισή θα έχει έρθει βυτίο με καύσιμα, σε διαφορετική περίπτωση θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας για τα περαιτέρω.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την τακτική που έχει ακολουθήσει όλο το διάστημα που υπάρχει το πρόβλημα με την  ΝΕΛ. Συντάσσεται πλήρως με τα συμφέροντα των εφοπλιστών, ενώ ετοιμάζεται να παραδώσει τη συγκεκριμένη γραμμή σε άλλο εφοπλιστή με απευθείας ανάθεση. Απαιτούμε άμεσα την πληρωμή των δεδουλευμένων των ναυτεργατών, την προστασία της ζωής τους, που αναγκάζονται να βρίσκονται σε ένα κουφάρι χωρίς ρεύμα.

Αυτή είναι η πολιτική της απελευθέρωσης, αυτή είναι η ΕΕ, αυτά υπηρετεί η Συγκυβέρνηση ΣΙΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο κοινό τους σπίτι, που κλείνει τα σπίτια των εργατών, με την ανεργία, με την απληρωσιά, με τους νεκρούς στα Κάτεργα της εργοδοσίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας