Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για Πρωτομαγιά 2017

Δημοσιεύτηκε στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου σε Κάλυμνο και Κω, για τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι εκδηλώσεις σε αυτά τα νησιά ,συνοδεύτηκαν από την επίσκεψη του Alican Kayhan, Προέδρου του Συνδικάτου Κτιριακών Υπηρεσιών Konut-İş Sendikası της Τουρκίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και περιοδειών με τη συμμετοχή Τούρκων συνδικαλιστών που οργάνωσαν Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε Λέσβο, Σάμο, Κάλυμνο, καθώς και η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ. Μια προσπάθεια που εντάσσεται στο σχεδιασμό των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ώστε να δυναμώνει η διεθνιστική αλληλεγγύη και να αναδεικνύεται ο κοινός εχθρός των εργαζομένων.

Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο πολιτιστική εκδήλωση με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Προβλήθηκε βίντεο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ακολούθησαν τραγούδια από μαθητικό συγκρότημα της πόλης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Alican Kayan, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι εργαζόμενοι, τα οποία είναι κοινά με εκείνα των Ελλήνων εργαζομένων, καθώς και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα επικίνδυνα παιχνίδια που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Αιγαίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση στο νησί πραγματοποιήθηκε στις 10:30 στην Πλατεία Ελευθερίας. Σε αυτή συμμετείχαν ταξικά σωματεία από τους κλάδους των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Ακόμα συμμετείχε η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, ο Αγροτικός Σύλλογος Κω και ο Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ). Ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία του Συλλόγου Φιλιππινέζων. Την εκδήλωση άνοιξαν μαθητές με εργατικά τραγούδια και ακολούθησε ομιλία από τον Τούρκο συνδικαλιστή Alican Kayan. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Κική Μακρή, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τα σωματεία και τους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ χαιρετίζει τους εργαζόμενους ,τους άνεργους,τις γυναίκες ,τους συνταξιούχους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση με το σύνθημα “Πρωτομαγιά 2017 Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση-πολέμους-προσφυγιά” που φέτος σε όλη τη χώρα εργατικά κέντρα,ομοσπονδίες και σωματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν,παραμερίζοντας στην Κω, μια ομάδα κυβερνητικών στελεχών που προσπάθησαν να αμαυρώσουν την εκδήλωση.

Οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου όπως ανακοινώθηκε και στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση συνεχίζουν και προετοιμάζουν τη νέα αγωνιστική απάντηση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με το κλείσιμο της αξιολόγησης ,με την οργάνωση της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 17 Μάη ,ή νωρίτερα αν χρειαστεί.

 

 

02/5/17

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...

Εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του ΠΑΜΕ οργανώνει η ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης

Ο σύλλογος φίλων και απογόνων Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης θέλοντας να ενισχύσει τη δυνατότητα...