Δελτίο Τύπου της Ταξικής Ενότητας στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας για το Συνέδριό του

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ταξική Ενότητα για ακόμα μια φορά καλεί όλους τους εργαζόμενους του Νομού Καβάλας σε επιφυλακή και να βάλουν φρένο στο νέο όργιο νοθείας και καταστρατήγησης των δημοκρατικών διαδικασιών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για ακόμα μια φορά πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΠΑΣΚΕ) πάει σε λίγες μέρες να ολοκληρώσει τη χρόνια νοθεία που εφαρμόζει σε όλη τη θητεία της προκειμένου να παίξει με συνέπεια το ρόλο της ως εργοδοτική κυβερνητική παράταξη.

Για να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες στα σωματεία μέλη του, προκήρυξαν τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου με διαδικασία fasttrack (24 Φλεβάρη), ενώ κανονικά θα γίνονταν στις 10 Μάη. Έτσι για ακόμα μια φορά προσπαθούν να αλλοιώσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα.

Φυσικά είναι πολύ «βολικό» για τη εργοδοτική παράταξη της ΠΑΣΚΕ να ορίσει μόνη της το σώμα των αντιπροσώπων και όχι το Συνέδριο όπως ορίζει ο νόμος και το καταστατικό. Είναι επίσης πολύ «βολικό» για μια παράταξη που είναι ταγμένη στο πλευρό των συμφερόντων των αφεντικών να μην συζητηθούν τα πεπραγμένα της, ούτε η ανάγκη οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων.

Με την τακτική τους να κάνουν εκλογές στα μουλωχτά είναι ξεκάθαρο ότι:

  1. Θέλουν να αποκρύψουν απ’ τους εργαζόμενους τα δεκάδες σωματεία που έφτιαξαν μαζί με τους εργοδότες για να παράγουν αντιπροσώπους. Σωματεία εξαφανισμένα από τους εργασιακούς χώρους, αδρανή τα τρία χρόνια που πέρασαν. Διοικήσεις σωματείων που δεν εμφανίστηκαν ούτε σε μία συγκέντρωση ούτε σε μία απεργία. Διοικήσεις σωματείων που δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση τα προηγούμενα χρόνια για κάποιο εργασιακό θέμα.

  2. Θέλουν να αποφύγουν το συνέδριο των αντιπροσώπων για να μην ακουστούν οι νοθείες τους. Για να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν κάθε αντιπρόσωπο ξεχωριστά και να συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, επιβάλλοντας «σιγή ιχθύος» μέσα στους χώρους δουλειάς.

Γι’ αυτό τους χρειάζονται οι μπράβοι, οι εταιρείες σεκιούριτι, η αστυνομία γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανέχονται τις νοθείες τους για πάντα. Βγάζουν συμπεράσματα από τη στάση της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου που δε βγάζει άχνα για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και αν κάποιοι εργαζόμενοι οργανωθούν για να παλέψουν για τα αιτήματά τους (όπως στη ΣΕΛΕΚΤΑ) παλιοί και νέοι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να επιβάλουν την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Τους ενημερώνουμε ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουν. Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να τους γυρίσει την πλάτη και να βάλει εμπόδια στην νέα προσπάθεια εκφυλισμού του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και στην σαπίλα που εκπροσωπούν οι άνθρωποι των εργοδοτών μέσα στις τάξεις των εργατών.

Περισσότερα

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...