Δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών για την επίθεση ενάντια σε πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ καταδικάζει την εγκληματική επίθεση φασιστικών ομάδων και άλλων ρατσιστικών δυνάμεων ενάντια σε πρόσφυγες στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ξεριζωμένων από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες τόσο για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και για τη σύλληψη από την αστυνομία όσων διαμαρτυρήθηκαν όσο και για τη μη αποζημίωση και τη λήψη μέτρων προστασίας των κατοίκων γύρω από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης.

Η όξυνση των ανταγωνισμών για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων από τους ιμπεριαλιστές στην περιοχή μας, η αύξηση της επιθετικότητας της αστικής τάξης της Τουρκίας σε αυτά τα πλαίσια όπως και η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελούν τον πραγματικό κίνδυνο και αντίπαλο για τους εργαζόμενους, το λαό και όχι οι κυνηγημένοι και αδύναμοι, τα θύματα του πολέμου που στοχοποιούν οι οργανωμένες εγκληματικές φασιστικές ομάδες.

Απαιτούμε άμεσα τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και την αποζημίωση των κατοίκων γύρω από τα hotspots για ζημιές που έχουν υποστεί.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών και το δηλητήριο του ρατσισμού. Απομονώνουμε τους εγκληματίες δολοφόνους των ναζιστικών – φασιστικών μορφωμάτων από κάθε χώρο δουλειάς, από κάθε γειτονία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...