Δελτίο Τύπου Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων για την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΕΤΕ συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδικάτου, επιχειρησιακών Σωματείων του κλάδου και μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ στα πλαίσια των παρεμβάσεων και των δράσεων στον κλάδο μπροστά στην απεργία στις 20 Ιούλη.

Από τη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ φάνηκε για ακόμη μια φορά η πάγια θέση του συλλογικού φορέα των εργοδοτών απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει στα ξενοδοχεία και τους χώρους εργασίας. Για ακόμη μια φορά ακούσαμε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκειμένου να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας θα είναι «πληγή στο σώμα του τουρισμού, ειδικά αυτή τη στιγμή που είμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου».

Για τις «πληγές», κυριολεκτικές και μεταφορικές, στο σώμα των εργαζομένων του κλάδου που έχουμε κυριολεκτικά λυγίσει από την εντατικοποίηση λέξη δεν είπαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτών. Ζούμε και δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και ελάχιστους μισθούς, με τη δική μας δουλειά κάθε χρόνο πανηγυρίζουν τα ρεκόρ της «ανάπτυξής» τους. Κι όμως εμείς, οι οικογένειές μας αλλά και όλος ο λαός δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε διακοπές έστω και για λίγες μέρες.

Όσο δε για την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ ότι την υπερασπίζεται και την επιδιώκει είναι κενό γράμμα από τη στιγμή που ακόμη και αυτή τη Σύμβαση που είναι σε ισχύ δεν την εφαρμόζουν όχι μόνο όσοι δεν είναι μέλη των εργοδοτικών ενώσεων αλλά ακόμη και αυτοί που είναι.

Από την πλευρά μας καταστήσαμε σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση της ζωής και των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και όχι με βάση τα κέρδη τους. Τονίσαμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε σε χλωρό κλαρί κανέναν εργοδότη που δεν θα εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση είτε στα Ξενοδοχεία είτε στον Επισιτισμό.

Εμείς έχουμε χαράξει το δρόμο μας και ξέρουμε πολύ καλά ότι η μόνη ανάπτυξη που είναι προς όφελός μας είναι αυτή που μας εξασφαλίζει δουλειά, μισθούς και δικαιώματα αλλά και τη δυνατότητα να κάνουμε φτηνές και ποιοτικές διακοπές εμείς και όλος ο λαός.

Από τη στιγμή που τα ξενοδοχεία, οι μεγάλες επισιτιστικές αλυσίδες, οι αεροπορικές εταιρείες είναι στα χέρια λίγων και λειτουργούν με γνώμονα τα κέρδη τους τέτοια ανάπτυξη δεν πρόκειται να γνωρίσουμε

Συνεχίζουμε δίνοντας τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας του κλάδου στις 20 Ιούλη 2017. Να μην μείνει κανένας χώρος δουλειάς, κανένας εργαζόμενος που να μην πάρει θέση απέναντι στην βαρβαρότητα που έχουν επιβάλει στις ζωές μας.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση του Συνδικάτου στην πλ. Κλαυθμώνος στις 10 π.μ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...