Δελτίο Τύπου Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Το χθεσινό εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου ήταν προδιαγεγραμμένο. Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας την προηγούμενη βδομάδα σε ανακοίνωσή του επεσήμανε τον κίνδυνο να συμβεί ατύχημα, ως αποτέλεσμα των συνθηκών εργασίας που επικρατούν.

Η εργοδοσία των ΕΛΠΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια προχώρησε σε μείωση του σταθερού και μόνιμου προσωπικού, έκανε συνειδητές εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας των εγκαταστάσεων, προχώρησε σε εντατικοποίηση της εργασίας και εξαντλητικά ωράρια, έκανε την εργολαβοποίηση καθεστώς, θυσιάζοντας την ασφάλεια των εργαζομένων στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας, της αύξησης των κερδών της.

Από τα παραπάνω γίνεται ολοφάνερο ότι χθες δεν είχαμε ένα «γεγονός της κακιάς στιγμής», «ένα ανθρώπινο λάθος». Είχαμε ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα! Ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε και συστυχώς, όσο θα συνεχίζεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων για τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, δεν θα είναι το τελευταίο!

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους συναδέλφους μας στα ΕΛΠΕ. Ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές η σκέψη μας βρίσκεται στους 6 τραυματίες συναδέλφους που δίνουν τη δική τους μάχη.

Συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Σήμερα, τώρα, πρέπει να οργανωθούμε απέναντι στην εργοδοσία. Να αντισταθούμε συνολικά στην πολιτική του κεφαλαίου που μας θέλει με σκυμμένο το κεφάλι, προκειμένου αυτό να κάνει την δουλειά του. Να αντισταθούμε σε κυβέρνηση – ΕΕ που θέλουν φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους. Να αντιμετωπίσουμε όλους όσους βάζουν πλάτη για να τσακίζουν τα δικαιώματά μας, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, που έχει στηρίξει όλα αυτά τα μέτρα ένα προς ένα.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να οργανωθείτε στα ταξικά σας Συνδικάτα, να δυναμώσουμε την πάλη μας σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την εργοδοσία. Μόνιμοι και εργολάβικοί συσπειρωμένοι να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα:

  • Ασφαλείς συνθήκες εργασίας
  • Πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού, που να καλύπτει τις ανάγκες της παραγωγής, να μπει τέλος στην εργολαβοποίηση
  • Κατάργηση των 12ωρων και 16ωρων, όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας
  • Σταθερή εκπαίδευση προσωπικού με κριτήριο την ασφάλεια των εργαζόμενων και όχι τις «περικοπές στα έξοδα της εταιρίας»

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...