Δελτίο Τύπου Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για την νέα τραγωδία με 16 νεκρούς στο Αιγαίο

Δημοσιεύτηκε στις

 

Άλλοι 16 πρόσφυγες καταγράφηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, μετά το νέο ναυάγιο στο Αιγαίο. Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθει ο λαός της χώρας μας, πρέπει να εκφραστεί μπροστά στην απεργία της πρωτομαγιάς.

Και αυτοί οι νεκροί έχουν την συνενοχή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι αυτοί που μακελεύουν τον λαό της Συρίας, για να ξαναμοιράσουν την λεία τους. Η κυβέρνηση είναι χωμένη μέχρι τα μπούνια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τα χέρια της στάζουν αίμα και ας κάνει τον φιλειρηνιστή. Η Σούδα είναι το ορμητήριο των νατοϊκών, από εκεί εφόρμησε το πλοίο για την επίθεση στην βάση της Συρίας, έδωσε δίκιο στους φονιάδες στηρίζοντας την προπαγάνδα των Αμερικάνων περί χρήσης χημικών, στήριξε και στηρίζει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Καλούμε τον λαό να αφυπνιστεί, να μην εθιστεί στην συνήθεια του αίματος και των θανάτων αθώων αμάχων και προσφύγων, να διεκδικήσει τώρα να κλείσει η Βάση της Σούδας, να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Καλούμε όλο τον λαό να πάρει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς 11 πμ στο Άγαλμα των μεταλλωρύχων, με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Στην βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, η 1Η Μάη αντηχεί: ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ !

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η επέτειος της Νάκμπα, της «καταστροφής» και του ξεριζωμού του λαού της Παλαιστίνης το...

 Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθές η ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...