Δελτίο Τύπου Γραμματείας Ν. Καβάλας του ΠΑΜΕ για δίκες Ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Για άλλη μια φορά σέρνεται στα δικαστήρια το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν.Καβάλας. Την Δευτέρα 4 Μαΐου δικάζονται στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θάσου 45 ναυτεργάτες (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) και άλλοι εργαζόμενοι, με την κατηγορία της «παρακώλησης συγκοινωνιών».

Οι ναυτεργάτες κατηγορούνται από την ναυτιλιακή εταιρία ΝΕΚ, ιδιοκτησίας Μητσόπουλου, για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχαν προκηρύξει η ΠΝΟ και η ΓΣΕΕ, στις 21/4/2010, 22/4/2010, 5/5/2010, 14/10/2011, 18/10/2011, 19/10/2011, 20/10/2011, 21/10/2011, 22/10/2011, 19/3/2012, 20/3/2012.

Η βιομηχανία διώξεων δε σταματά εδώ καθώς εκκρεμούν ακόμη δεκάδες δίκες, μόνο και μόνο επειδή οι εργαζόμενοι έπραξαν το αυτονόητο, να υπερασπιστούν δηλαδή, το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, το δικαίωμα της απεργίας.

Η συνδικαλιστική δράση των ναυτεργατών ενοχλεί τόσο πολύ την εταιρεία που πριν από κάθε απεργία εκβιάζει τους ναυτεργάτες που εργάζονται σε αυτή, να καταθέτουν είτε στο λιμεναρχείο, είτε στην αστυνομία, υπεύθυνη δήλωση μη συμμετοχής στην απεργία.

Μπορεί να άλλαξαν τα κόμματα στην συγκυβέρνηση, μπορεί να άλλαξαν ονόματα η «τρόικα» σε «θεσμούς», το «μνημόνιο» σε «έντιμη συμφωνία», η φοροαφαίμαξη και φορομπηχτική πολιτική σε «πατριωτικό καθήκον», εξακολουθούν όμως να υπάρχουν όλα εκείνα που έκαναν και κάνουν κόλαση την ζωή των εργαζομένων.

Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, ο ΕΝΦΙΑ και η φορομπηχτηκή πολιτική, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η ανεργία, ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης και οι δικαστικές διώξεις σε εκατοντάδες συνδικαλιστές-εργαζόμενους σε όλη την χώρα.

Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς για την άμεση επαναφορά όλων όσων χάσαμε τα τελευταία χρόνια, ενάντια σε αυτή την πολιτική που δίνει συνεχώς προνόμια σε μια χούφτα πλουτοκρατών και φορτώνει συνεχώς βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Η Γραμματεία Καβάλας εκφράζει την συμπαράστασή της στο Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, καλεί τα σωματεία του νομού να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Απαιτούμε :

  • Να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη σε βάρος των ναυτεργατών.

  • Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

 

 

 

Καβάλα 3/5/2015

 

 

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...