Δελτίο Τύπου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ουκρανία και κάθε προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού.

            Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα εγκλήματα και τις βαρβαρότητες των νεοφασιστών στην Ουκρανία.

            Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτά τα εγκλήματα και την κλιμάκωση της βίας και της καταστολής, φέρουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που στηρίζουν και βοηθούν την εθνικιστική κυβέρνηση του Κιέβου και άλλες φασιστικές δυνάμεις, σε βάρος του λαού στην Ανατολική Ουκρανία και σε άλλες περιοχές.

            Η επιλογή της όξυνσης, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των ΗΠΑ – ΕΕ και της Ρωσίας, αυξάνει τους κινδύνους ενός πιο γενικευμένου πολέμου, με ανυπολόγιστα θύματα και καταστροφές.

            Η εργατική τάξη της χώρας μας πρέπει για άλλη μια φορά να βγάλει τα συμπεράσματά της για την υποκρισία των ιμπεριαλιστών που ενώ ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα “ανθρώπινα δικαιώματα” την ίδια ώρα αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

Περισσότερα

Νεο τεύχος “Πανεργατικής” – 24 Ιούνη, Απεργίες για Μισθούς – ΣΣΕ – Ένσημα – Υγεία και Ασφάλεια

  Την απεργιακή τους φωνή ένωσαν στις 24 Ιούνη οι απεργοί σε τρεις από τους μεγαλύτερους κλάδους της...

Η παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες το Σάββατο 27 Ιουνίου

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026, στις 9.00 το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης 904 αριστερά...

27 Ιούνη Λαϊκό γλέντι του ΠΑΜΕ στο Άλσος Νέας Σμύρνης με τον Βαγγέλη Κορακάκη, το συγκρότημά του και παραδοσιακό συγκρότημα

Λαϊκό γλέντι του ΠΑΜΕ στο Άλσος Νέας Σμύρνης με τον Βαγγέλη Κορακάκη, το συγκρότημά...