Γρμματεία Εύβοιας: Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για επανασύνδεση ρεύματος

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τρίτη 17 Ιούνη η Γραμματεία Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και την Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (ΟΓΕ) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Χαλκίδας με αφορμή τη διακοπή ρεύματος σε σπίτι οικογένειας ανέργων.

Αντιπροσωπία μας συναντήθηκε με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και απαίτησε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της οικογένειας αλλά και σε κάθε σπίτι που έχει γίνει διακοπή.

Αναδείξαμε επίσης ότι είναι προκλητικό, την ίδια στιγμή που οι μεγαλοβιομήχανοι απολύουν, χρωστάνε εκατομμύρια στη ΔΕΗ και η κυβέρνηση τους χαρίζει τσάμπα ρεύμα, οι εργαζόμενοι που απολύονται και μένουν απλήρωτοι να μένουν χωρίς ρεύμα.

Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας όπου τα ποσοστά της ανεργίας είναι τεράστια, δε μπορεί η εργατική – λαϊκή οικογένεια να στερείται ένα βασικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το ρεύμα.

Μετά την παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε, η ΔΕΗ προχώρησε στην επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της οικογένειας των ανέργων.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Στην περιοχή μας, όπου δεκάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις έχουν κλείσει, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι είναι απολυμένοι, απλήρωτοι, σε επίσχεση εργασίας, είναι ανάγκη να υπάρξει ισχυρή ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Συμπόρευση με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες που πλήττονται αντίστοιχα.

Η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας και πρέπει να αντιδράσουμε οργανωμένα. Χαρακτηριστικό της πολιτικής της ΔΕΗ είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Διοίκησης της ΔΕΗ Χαλκίδας, η εταιρία προχωράει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε 60 – 70 διακοπές ρεύματος στην περιοχή ευθύνης της!

Τώρα, χρειάζεται τα Σωματεία να οργανώσουν την αντίστασή τους, να προστατέψουν τα μέλη τους, έτσι ώστε να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι στις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι, κάθε λαϊκό σπίτι να μη φοβηθούν, να απευθυνθούν στα Σωματεία τους και να παλέψουν οργανωμένα. Να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις (τηλ επικοινωνίας 6976975834, 6973311597, 6978017641).

Απαιτούμε:

  • ·         Να πάρουν πίσω, εδώ και τώρα, όλες τις αυξήσεις στα τιμολόγια οικιακής χρήσης.
  • ·         Να σταματήσουν άμεσα τις διακοπές ρεύματος. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια ανέργων, απλήρωτων, απολυμένων.
  • ·         «Πάγωμα» των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, η απληρωσιά.
  • ·         Να καταργηθούν όλα τα «χαράτσια».

Να απαλλάξει ο Δήμος από κάθε είδους δημοτικά τέλη τους άνεργους, τους απλήρωτους, τους απολυμένους

Περισσότερα

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...