Γραμματεία ΠΑΜΕ – ΠΕΙΡΑΙΑ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

Δημοσιεύτηκε στις

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης η διαπάλη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ είτε με την μορφή της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών είτε με την μορφή της παραχώρησης και των ΣΔΙΤ εξυπηρετούν τούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον γεωστρατηγικό έλεγχο περιοχών. Κυβέρνηση-Ε.Ε,-Τρόικα, στα πλαίσια των αντιδραστικών επιλογών τους, προωθούν την πώληση του ΟΛΠ, άλλων λιμανιών και συνολικά των υποδομών της χώρας.

Η γεωστρατηγική θέση του λιμανιού του Πειραιά στην νοτιοανατολική Μεσόγειο με τη σύνδεση του σε τρείς ηπείρους, είναι φιλέτο για τα επιχειρηματικά σχέδια των μονοπωλίων, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ε.Ε. Έχουν ευθύνες πολιτικά κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, συνδικαλιστικές δυνάμεις, που συντάσσονται με την πολιτική της Ε.Ε, με τις συνθήκες, τους κανονισμούς και τις οδηγίες, στην υπηρεσία της ελευθερίας δράσης του κεφαλαίου.

Η πώληση του ΟΛΠ, συνολικά των λιμενικών υποδομών, θα φέρει πρόσθετες καταστροφικές συνέπειες στο σύνολο των δικαιωμάτων για τους λιμενεργάτες, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, συνολικά για τους εργαζόμενους.

Οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτές τις εξελίξεις οι οποίες οικοδομούν εργασιακά “γκέτο” με το τσάκισμα των ΣΣΕ, αυξάνοντας τον βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων όπως της COSCO, προβάλλοντας τα ως πρότυπα “ανάπτυξης”, βυθίζοντας καθημερινά την εργατική – λαϊκή οικογένεια στην ανεργία, στην φτώχια και την εξαθλίωση.

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

Ο αγώνας ενάντια στις μεθοδεύσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, δεν είναι ξεκομμένος από τον αγώνα για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, ενάντια στις μειώσεις μισθών – συντάξεων, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία, τον αγώνα να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, τον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος.

Επιβάλλεται ο αγώνας ενάντια στη παράδοση των λιμανιών στο Κεφάλαιο, να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Να μην υποκύψουμε στις σειρήνες της απάτης των δυνάμεων του κεφαλαίου, του ευρωμονόδρομου, ότι μπορεί να υπάρξει διαχείριση που το καλό των μονοπωλίων, είναι και καλό για τους εργαζόμενους.

Η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο διατηρείται η εξουσία του κεφαλαίου, όσο τα µέσα παραγωγής, οι πηγές του πλούτου είναι καπιταλιστική ιδιοκτησία, όσο η ανάπτυξη της οικονοµίας και της ναυτιλίας έχουν κριτήριο το κέρδος, δεν µπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζόµενων στα πλοία, στα ναυπηγεία, στα λιµάνια, οι ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωµάτων. Τα προβλήµατα θα οξύνονται, διαρκώς θα χειροτερεύει η κατάστασή τους.

Να οικοδομήσουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ που επίσης θίγονται από την παράδοση της λιμενικής δραστηριότητας στα μονοπώλια. Με τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και στα νησιά που θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά, καλεί τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, να σημάνει συναγερμός παντού σε κάθε λιμάνι, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στο σύνολο των νησιών, να ακυρώσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων.

Πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της ταξικής πάλης, στην ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

 

 

 

Διεκδικούμε:

  • Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να πάρουν πίσω την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

  • Να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ – COSCO και η παράδοση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ.

  • Παλεύουμε συνολικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις – παραχωρήσεις – συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ενάντια στον κατακερματισμό και στην παράδοση των λιμενικών υποδομών στα μονοπώλια με κάθε μορφή.

  • Χωροθέτηση της λιμενικής δραστηριότητας και όλων των χρήσεων που περιλαμβάνονται στις λιμενικές ζώνες της Αττικής, χωρίς να θίγονται αλλά αντίθετα να αναπτύσσονται όλες οι χρήσεις, με έργα υποδομής και ανάπτυξης.

  • Άμεσα μέτρα στήριξης της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας. Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα ναυπηγεία της χώρας. Άρση κάθε απαγόρευσης της εμπορικής – παραγωγικής δραστηριότητας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά με ΣΣΕ για όλους. Όχι στις απολύσεις – διαθεσιμότητες και στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Όχι στην εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

  • Καμία μείωση μισθών. Πάλη ενάντια στους αντεργατικούς νόμους που χτυπούν ή καταργούν τις ΣΣΕ, σπρώχνουν στην ανεργία χιλιάδες εργάτες στα ναυπηγεία και στη ναυτιλία.

  • Τήρηση και ανάπτυξη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των εργαζόμενων σε όλους τους κλάδους.

  • Παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη φοροληστεία και στον οδοστρωτήρα που κατεδαφίζει κατακτήσεις στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία.

  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Των εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ που έχουν βάλει λουκέτο. Οι δήμοι να πάρουν αποφάσεις για απαλλαγή τους από δημοτικά τέλη και χαράτσια, για μέτρα ουσιαστικής στήριξης.

  • Πάγωμα χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η κρίση. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

  • Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους  που κλείνουν τα μαγαζιά τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

  • Μείωση των εισφορών του ΟΑΕΕ  και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις σε όσους χρωστάνε.

  • Αφορολόγητο όριο 20.000 ατομικό, 40.000 οικογενειακό, 5.000 προσαύξηση σε κάθε παιδί. Να καταργηθούν οι πρόσφατοι φορολογικοί νόμοι, η φοροληστεία του 26% από το πρώτο ευρώ.

  • Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

  • Μείωση των δημοτικών τελών στο 50% σε κάθε Δήμο.

 

Πειραιάς 10 Μάρτη 2014

 

Περισσότερα

30 Μάρτη – Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

Στις 30 Μάρτη, μετατρέπουμε την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης...

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...