Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας : Να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη σε βάρος του εργατικού κινήματος

Δημοσιεύτηκε στις

Την Παρασκευή 29 του Μάη εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η έφεση που κατέθεσαν οι συνάδελφοι Ναυτεργάτες, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θάσου στις 23 Ιούνη του 2014, που καταδίκασε 13 εν ενεργεία και 7 συνταξιούχους ναυτεργάτες σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για δήθεν παρακώλυση των συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010.

Είναι ακόμη μία δίκη στη σειρά της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος των ναυτεργατών στη Θάσο από την ναυτιλιακή εταιρία του κ.Μητσόπουλου, σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές και την Εισαγγελία Καβάλας, με στόχο να τους τρομοκρατήσει, να υπονομεύσει το απεργιακό δικαίωμα και συνολικά το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να εφαρμόσουν ανεμπόδιστα τα σχέδια τους για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία, εκμεταλλευόμενοι τους ναυτεργάτες, αλλά και τα λαϊκά στρώματα.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο ήταν και το αιτιολογικό της πρωτόδικης απόφασης ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού που πραγματοποιούνταν απεργιακή συγκέντρωση είχε «επιθετικό χαρακτήρα» και αποτελεί παράνομη πράξη. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη, ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Γίνεται φανερό ότι όλοι οι μηχανισμοί του κράτους του κεφαλαίου παλεύουν με νύχια και με δόντια για να βάλλουν στο γύψο το εργατικό κίνημα. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος των εφοπλιστών. Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας αποτελεί αγκάθι στα σχέδια των ναυτιλιακών εταιριών, γιατί όλα αυτά τα χρόνια παλεύει, για να έχουν οι ναυτεργάτες μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να υπάρχουν σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες όλο το χρόνο σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται και θα συνεχίσει- όπως έκανε άλλωστε εδώ και χρόνια -να είναι στο πλευρό των ναυτεργατών στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα τους. Ο αγώνας των ναυτεργατών – των εργαζομένων συνολικά – ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του δεν θα κριθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αποτελεί μονόδρομο η ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς με την ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων, την αλληλεγγύη στους εργαζομένους που διώκονται.

Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες της περιοχής και να καταδικαστεί η απαράδεκτη δικαστική απόφαση που χτυπά παραπέρα την συνδικαλιστική δράση.Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς του Νομού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με ψηφίσματα συμπαράστασης και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που θα γίνει την Παρασκευή 29 του Μάη στις 9:00πμ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Καβάλα.

Απαιτούμε τώρα να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη σε βάρος του εργατικού κινήματος.

 

 

Περισσότερα

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...