Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας : Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες

Δημοσιεύτηκε στις

Για άλλη μια φορά σέρνονται στα δικαστήρια Θάσου οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» .

Στις 2 Νοέμβρη 44 συνολικά εργαζόμενοι (εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες, άλλοι εργαζόμενοι) δικάζονται σε τρεις δίκες, για την συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προκήρυξη η ΠΝΟ και η ΓΣΕΕ

στις 17-21/10/2010, στις 19-22/10/2010 και στις 2/4/2014.

Το σκηνικό γνωστό ο εφοπλιστής Μητσόπουλος αφού πρώτα με την τρομοκρατία και τον εκβιασμό «εξασφαλίζει» την συναίνεση των πληρωμάτων του για μη συμμετοχή στις απεργίες, προχωρά σε καταγγελίες και μηνύσεις, στην συνέχεια αναλαμβάνουν η εισαγγελία Καβάλας και το λιμεναρχείο Καβάλας να «στήσουν» τις κατηγορίες.

Στόχος τους με την βιομηχανία διώξεων που έχουν εξαπολύσει να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνιμα των ναυτεργατών. Τους ενοχλεί που οι ναυτεργάτες αγωνίζονται για την διατήρηση των δικαιωμάτων τους, για ικανοποιητικούς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, για ασφαλή δρομολόγια που θα υπάρχουν όλο το χρόνο έτσι ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες των νησιωτών. Τους ενοχλεί που ο αγώνας τους αγκαλιάζεται από μεγάλο κομμάτι του λαού του νησιού. Τους ενοχλεί που το σωματείο δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.

Μάλιστα οι βιομηχανία διώξεων συνεχίζεται αφού μέσα στον Νοέμβρη γίνονται άλλες τρεις δίκες 6/11, 23/11 και 26/11.

Την ώρα που οι αγώνες των ναυτεργατών και η αλληλεγγύη που εκφράζεται από άλλους εργαζόμενους, συνταξιούχους του νησιού και της Καβάλας στις απεργιακές κινητοποιήσεις, θεωρείται «παρακώληση συγκοινωνιών» για τους πλοιοκτήτες και τους κρατικούς μηχανισμούς. Που διώκεται η παρουσία των εργαζομένων στο λιμάνι, η συμμετοχή στην Απεργία, η συνδικαλιστική δράση.

Την ίδια ώρα οι ναυτιλιακές εταιρίες σε πλήρη ασυδοσία προσπαθούν να μειώσουν μισθούς, παραβιάζουν το ωράριο εργασίας και την σύνθεση των πληρωμάτων, αρνούνται να ορίσουν πλοία επιφυλακής (για ασθενείς) βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων, αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων , ορίζουν τα δρομολόγια με μόνο γνώμονα την κερδοφορία τους και όχι τις ανάγκες των νησιωτών, αφήνοντας αποκομμένο το νησί τους χειμερινούς μήνες.

Οι διώξεις αυτές είναι ενταγμένες στην προσπάθεια που κάνουν μεγάλο κεφάλαιο και κυβέρνηση να εφαρμόσουν δια πυρός και σιδήρου τις αντεργατικές τους πολιτικές που χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα, μειώνει μισθούς και συντάξεις, καταργεί

συλλογικές συμβάσεις και από την άλλη δίνει νέα προνόμια στους εφοπλιστές,

βιομήχανους, τραπεζίτες.

Καλούμε τους ναυτεργάτες σε όλες τις ναυτιλιακές εταιρίες που

δραστηριοποιούνται στην γραμμή Θάσου –Καβάλας να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για την ίδια τους την ζωή.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους της περιοχής, τον λαό της Θάσου να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους ναυτεργάτες.

Σε κοινό μέτωπο να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση, εφοπλιστές, στην εργοδοτική τρομοκρατία με την μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη

Η ενίσχυση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ- κυβέρνησης μπορεί να βάλει φραγμό στις συνδικαλιστικές διώξεις.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!

 

Περισσότερα

Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εφοπλιστών Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα...

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές στη ΛΑΡΚΟ – Νεκρωσε η Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ στέλνει μήνυμα: Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω...