Γραμματεία ΠΑΜΕ Καβάλας : 22 νέες απολύσεις στο εργοστάσιο στα Λιπάσματα Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του εργοστασίου στα Λιπάσματα Καβάλας που μετά και από το Δικαστήριο στις 6 Σεπτέμβρη συνεχίζει το «έργο της», προχωρώντας σε 22 νέες απολύσεις χωρίς αποζημίωση με την γνωστή μέθοδο των μηνύσεων.

Τα Λιπάσματα Καβάλας και ο επιχειρηματίας της (Λαυρεντιάδης), είναι ένα ακόμα παράδειγμα επιχείρησης που αφού για χρόνια ξεζούμισε τους εργαζόμενους της για να μεγαλώνει η κερδοφορία της, τώρα επιδιώκει να έχει εργαζόμενους που θα τους εκμεταλλεύεται σαν σύγχρονους σκλάβους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα.

Είναι υπεύθυνη για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων – κατασταλτικών μηχανισμών στο χώρο του εργοστασίου στις απεργίες των εργαζομένων, όπου στην ουσία βάλανε πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας για να σπάσει τις απεργίες με απεργοσπαστικό μηχανισμό. Με την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων.

Είναι υπεύθυνη για το ότικανένα αντεργατικό – αντιλαϊκό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) που χρησιμοποιεί η εργοδοσία ενάντια στους εργαζομένους δεν έχει καταργήσει, με αποτέλεσμα ο Λαυρεντιάδης «να παίζει μπάλα» με τις ζωές των εργαζομένων, εκβιάζοντας-τρομοκρατώντας-απολύοντας- αφαιρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις, για να ενισχύσει την κερδοφορία του. Στην ουσία με βάση τους ήδη υπάρχοντες αντιλαϊκούς νόμους και αυτούς που ψήφισε και θα ψηφίσει δίνει «αέρα» στην εργοδοσία να συνεχίσει την επίθεση στους εργαζομένους.

Είναι υπεύθυνη για το ότι με τους επόμενους νόμους που θα ψηφίσει: για τις ομαδικές απολύσεις, για τις ΣΣΕ, για τον καθορισμό του μισθού, για τα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και απεργία, για το ότι δίνει το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες, θα δώσει την χαριστική βολή σε εργαζόμενους που αγωνίζονται.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ;;;

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

 

Συνάδελφοι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων

Καμία αυταπάτη για φιλολαϊκή λύση από μια κυβέρνηση που έχει δείξει με έργα πόσο αντιλαϊκή είναι, ειδικά αυτή η κυβέρνηση που έχει την συμπαράσταση του ΣΕΒ, άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, της Ε.Ε., των δανειστών.

Καμία αυταπάτη ότι με αλλαγή εργοδότη θα βελτιωθούν οι εργασιακές σχέσεις, όπου υπήρξε αναδιάρθρωση σε επιχειρήσεις οι πρώτοι που έχασαν τα δικαιώματά τους είναι οι εργαζόμενοι. Μια τέτοια κυβερνητική λύση αφήνουν να εννοηθεί; Χωρίς Λαυρεντιάδη μα με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα;.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε δεν είναι άλλος από την οργάνωση των αγώνων και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή.

 

 

Καμία εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Να μας προβληματίσει η στάση που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Ειδικά για το Εργατικό Κέντρο, ενώ τους πρώτους μήνες δεν έκανε τίποτα για την έγκαιρη οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων. Προκλητικά βάζει εμπόδια στην οργάνωση και τον συντονισμό όλων των εργαζομένων της Καβάλας. Αν και υπάρχει απόφαση της Διοίκησης του ΕΥΚ, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για σύσκεψη σωματείων του Νομού, αρνείται να την υλοποιήσει. Όταν μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών Υπαλλήλων έγινε σύσκεψη για τα προβλήματα των εργαζομένων σε Λίπασμα και Μαρινόπουλο απαγόρευσε να παραχωρηθεί αίθουσα του ΕΥΚ για την διεξαγωγή της.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , στο τελευταίο Δ.Σ. αρνήθηκε να υιοθετήσει τα αιτήματα ανακούφισης και στήριξης των αγωνιζόμενων εργατών που πήραν απόφαση πάνω από 10 πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και επιτροπές εργαζομένων!!!

Να μην ξεχνάμε ότι οι αντεργατικοί νόμοι που υπάρχουν έχουν και την υπογραφή της ΓΣΕΕ, όπως είναι οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας όπου μαζί με τους εργοδοτικούς φορείς «υμνούνε» την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Τελευταίο κατόρθωμα της ΓΣΕΕ το κοινό ανακοινωθέν κυβέρνησης – ΣΕΒ – εργοδοτικές οργανώσεις – ΓΣΕΕ για να δημιουργηθεί «εθνικό» μέτωπο για τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο (Ε.Ε. – ΔΝΤ) για τα Εργασιακά, δηλαδή για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και διαπραγματεύσεων, για να μπουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στην πραγματοποίηση απεργίας, για παραπέρα μείωση μισθών – κατάργηση δικαιωμάτων.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς εργαζομένων να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους των Λιπασμάτων, να δυναμώσει η εργατική αλληλεγγύη, να πάρουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των εργαζομένων. Να δείξουμε με την δύναμή μας ότι δεν θέλουμε να ζήσουμε σαν σύγχρονοι δούλοι.

 

Απαιτούμε:

  • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, Ανάκληση όλων των απολύσεων.

  • Απόσυρση όλων των μηνύσεων και ποινικών διώξεων εναντία σε συνάδελφους αγωνιστές, να μπουν στο αρχείο από τον Εισαγγελέα.

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο ύψος των αναγκών μας.

  • Όχι στις ατομικές συμβάσεις, στις διαθεσιμότητες. Μόνιμη – σταθερή δουλειά για όλους.

  • Οι δημοτικές αρχές του Νομού και οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων απεργών και των οικογενειών τους. Να μη γίνεται καμία διακοπή σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, τηλεπικοινωνίες.

  • Πάγωμα των δανείων και κάθε χρέους έως ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

  • Άμεσα κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στην καταβολή έκτακτης ενίσχυσης 1000 ευρώ.

  • Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την σωστή λειτουργία του εργοστασίου.

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Δ.Ε.Θ. 10 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Αριστοτέλους με το Π.Α.ΜΕ. στις 6.00μ.μ.

Αναχώρηση από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας 2.30μ.μ.

Περισσότερα

Εκδήλωση για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου,...

Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εφοπλιστών Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα...

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...