Γραμματεία ΠΑΜΕ Καβάλας : Η βιασύνη σας κύριοι της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, σας πρόδωσε!!!

Δημοσιεύτηκε στις

Το βαρέλι δεν έχει πάτο…..

Την κατρακύλα της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας την γνωρίζουμε χρόνια τώρα. Δεν παύει όμως να μας προξενεί εντύπωση όταν ένας έστω κατ’ όνομα εργατικός φορέας απαντά στους εργαζόμενους και στα Σωματεία τους για λογαριασμό…. του εργοδότη.

Πιο συγκεκριμένα η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση-κάλεσμα προς τα εργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους του Νομού μας για τον δίκιο αγώνα των εργαζομένων στην SelectaHellas που εδρεύει στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου, εναντία στις άθλιες εργασιακές συνθήκες, για την πάλη τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την πάλη τους ενάντια στις διώξεις που ασκεί η εργοδοσία. Αυτή η ανακοίνωση- κάλεσμα έχει ήδη φτάσει στα χέρια εκατοντάδων εργατών στο Νομό, σε πάρα πολλούς χώρους δουλείας. Τα Εργατικά Σωματεία, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από όλη την Ελλάδα, που στέλνουν την ηθική άλλα και την υλική τους στήριξη στον δίκαιο αυτό αγώνα ξεπερνάνε τα 35. Πολλά από αυτά είναι από το Νομό Καβάλας. Τις επόμενες μέρες αυτή η ανακοίνωση θα φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργασιακούς χώρους και σωματεία.

Η απάντηση λάσπης και χυδαίας γλώσσας ήταν αναμενόμενη από την εργοδοσία όμως αυτή την φορά την βρώμικη δουλεία την ανέλαβε η εργοδοτική πλειοψηφία του ΕΥΚ Καβάλας.

Σαν ο πιο πιστός συνεργάτης της εργοδοσίας, το ΕΥΚ Καβάλας σε ανακοίνωση του αναφέρεται σε «δήθεν παραβάσεις» και για «κατασκευάσματα». Ενώ για τους πάνω από 20 εργαζόμενους που τους έχει πετάξει η εταιρία έκτος παραγωγής και χωρίς μεροκάματο εδώ και ένα μήνα επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο, ισχυρίζεται ότι «πληρώνονται από το ΠΑΜΕ».

Για τον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν ο εργαζόμενοι, για τις συνδικαλιστικές διώξεις, την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και για το εργόσημο, ούτε κουβέντα. Αυτά δεν συμφέρουν την εργοδοσία!!!

Αλήθεια, πως μιλάει η πλειοψηφία του ΕΥΚ Καβάλας για «δήθεν παραβάσεις»; Είναι μήπως το ΕΥΚ Καβάλας κάποιος επίσημος ελεγκτικός μηχανισμός του Κράτους και έκρινε το ίδιο την νομιμότητα της επιχείρησης; Ή μήπως γνωρίζει για κάποια συγκάλυψη από την επιθεώρηση εργασίας που δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι;

Αλήθεια, η εργοδοσία της SelectaHellas δεν τους ενημέρωσε για την πρόσκληση που της έστειλαν οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους για διαβούλευση για υπογραφή ΣΣΕ; Δεν τους ενημέρωσε για την 4ωρη στάση εργασίας που συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην παραγωγή στις 7/9/17 με αυτό το αίτημα; Δεν τους ενημέρωσε για τις 2 τριμερείς εργατικές διαφορές που πραγματοποιήθηκαν; Δεν γνωρίζει ότι εδώ και μια βδομάδα η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην διοίκηση του ΕΥΚ Καβάλας έχει καταθέσει αίτημα για την διενέργεια Διοικητικού Συμβούλιου του ΕΥΚ για την υπόθεση των εργαζομένων της SelectaHellas, χωρίς καμία απάντηση φυσικά; Δεν γνωρίζει ότι ο επίσημος συνεργάτης του και πρώην πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Παναγιώτης Τιάκας οργώνει τον κάμπο του Νέστου , απειλώντας και συκοφαντώντας εργαζόμενους και τις οικογένειες τους;

Για το μόνο πράγμα που τους ενημέρωσε τελικά η εργοδοσία είναι για το σωματείο- ένωση προσώπων που ετοιμάζει η ίδια με διευθυντικά στελέχη και προϊστάμενους στην προσπάθεια της να βάλει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Ακόμα και σε αυτό όμως η πληροφόρηση του ΕΥΚ δεν ήταν και πολύ καλή. Δεν ενημερώθηκε ότι την ίδια ώρα που το ΕΥΚ με την ανακοίνωση του ενημέρωνε για την ύπαρξη του εργοδοτικού σωματείου, οι εργαζόμενοι στο φυτώριο έδιωχναν το τσιράκι προϊστάμενο που τόλμησε να ζητήσει υπογραφές από τους εργαζόμενους για την δημιουργία του. Αλήθεια πως γίνεται το ΕΥΚ Καβάλας να πανηγυρίζει για την δημιουργία ενός εργοδοτικού σωματείου, χωρίς να το έχουν δημιουργήσει ακόμα;;;;

 

Η βιασύνη σας κύριοι της πλειοψηφίας του ΕΥΚ, σας πρόδωσε!!!

Αποδείξατε με τις πράξεις σας περίτρανα ότι δεν είστε τίποτε άλλο από ένα καλογρασαρισμένο γρανάζι στους μηχανισμούς του κράτους, της κάθε εργοδοσίας για να ασκούν ανενόχλητοι την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αποδείξατε για άλλη μια φορά ότι υπάρχετε για να υπηρετείτε τα συμφέροντα της κάθε εργοδοσίας.

Σας το έχουμε ξαναπεί ότι οι μέρες σας είναι μετρημένες. Θα φροντίσουν οι εργαζόμενοι γι’ αυτό.

 

Καλούμε σωματεία και εργαζόμενους να καταδικάσουν την στάση της πλειοψηφίας του ΕΥΚ, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων τηςSelectaHellas, να πετάξουν από κάθε χώρο δουλειάς τα τσιράκια τις εργοδοσίας.

Η απάντηση ανήκει στους εργαζόμενους και στους αγώνες τους σε σύγκρουση με την εργοδοσία

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...