Γραμματεία ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης : Εμπρός Λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια από του λαού το βιος !

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

Την Περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συναδέλφου μας, εργαζόμενου στη χημική βιομηχανία. Στα πλαίσια της κινητοποίησης συναντηθήκαμε με στελέχη της τράπεζας AlphaBank και τους θέσαμε το αίτημα να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και να δεχθεί η τράπεζα την πρόταση συμβιβασμού που έχει ο ίδιος καταθέσει. Τους εξηγήσαμε ότι η υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας είναι αδιαπραγμάτευτη για το ταξικό κίνημα και ότι η στάση μας θα είναι αποφασιστική, όπως και η προσπάθειά μας να συσπειρώνουμε κόσμο γύρω από αυτή τη γραμμή πάλης.

Σήμερα επιβεβαιώσαμε ότι η τράπεζα επικοινώνησε με τον ενδιαφερόμενο και του γνωστοποίησε ότι αποσύρει τον πλειστηριασμό και ότι δέχεται την πρόταση διακανονισμού που ο ίδιος έχει καταθέσει. Απομακρύνεται έτσι ο κίνδυνος να χαθεί το σπίτι του συναδέλφου και να μείνουν τα παιδιά του στον δρόμο.

Αποδεικνύεται και από αυτή την εξέλιξη ότι η οργανωμένη πάλη και ο αγώνας σε ταξική κατεύθυνση μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους στους χώρους δουλειάς και στις λαϊκές επιτροπές στους τόπους κατοικίας, να ενισχύσουν την πρωτοβουλία μας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Με οργάνωση και αποφασιστικότητα βάζουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

 Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο

 Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

 Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

 Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς

 Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων

 Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς

 Όχι στην φοροληστεία αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών

Συναγωνιστές– συναγωνίστριες

Το μεγάλο κεφάλαιο η Κυβέρνηση και οι τραπεζίτες επιδιώκουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος για να αρπάξουν του λαού το βιός και να μην οργανώνεται καμία αντίδραση. Δεν μας τρομοκρατούν  Καλούμε τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς να μαζικοποιηθεί ο αγώνας

Τοπική γραμματεία Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ

Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2310 233 134, 2310 529 907

Περισσότερα

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBmH95 ΒΙΝΤΕΟ Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα https://youtu.be/uzDQ61_uWNE Σε εξέλιξη η πορεία των προσυγκεντρωσεων προς το Σύνταγμα https://youtu.be/ehCl52gB8Cw Τα κέρδη...

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία, τις μαζικές απεργιακές...

Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης τη Κυριακή 21 Απρίλη

Το ΠΑ.Μ.Ε καλεί σε συμμετοχή στη 41η Μαραθώνια πορεία ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στις...