Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών : Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης-ΑΠΥΣΔΕ επικυρώνουν τη συνδικαλιστική δίωξη και απόλυση συναδέλφου από το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Δημοσιεύτηκε στις

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης-ΑΠΥΣΔΕ επικυρώνουν τη συνδικαλιστική δίωξη και απόλυση συναδέλφου από το Ευρωπαϊκό Σχολείο

 

Συνάδελφοι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Ευρωπαϊκού Σχολείου (ΣΕΠ), εργαζόμενοι,

 Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σας ενημερώνει και σας καλεί να ορθώσετε τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη φίμωση των «ενοχλητικών φωνών». Να καταδικάσετε την απόλυση του συναδέλφου Καραγιώργου Πάνου, εκπαιδευτικού και πρωτοπόρου συνδικαλιστή επί 3 χρόνια στο ΣΕΠ. Απόλυση στην οποία συμπαραστάτες αποδεικνύονται ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), οι αιρετοί στο ΑΠΥΣΔΕ, καθώς και οι στυλοβάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, Εκπαιδευτική Προοπτική Κοινωνικό Δίκτυο (δυνάμεις τουΣΥΡΙΖΑ) – Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΑΣΚΕ) – Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Με νομικά κόλπα και μισές αλήθειες, αποκρύπτοντας και παραποιώντας τις υπόλοιπες, απέρριψε στις 28/9 ομόφωνα (με τις ψήφους και των αιρετών «συναδέλφων» του ΑΠΥΣΔΕ) η αρμόδια Επιτροπή της ΠΔΕ το αίτημα ένταξης του συναδέλφου στον πίνακα Μαθηματικών ΔΕ, φυσικών ομιλητών αγγλικής γλώσσας, του αγγλόφωνου τμήματος του ΣΕΠ, με αποφάσεις της οποίας προσλαμβάνονταν επί 3 χρόνια. Δηλαδή, αποφάσισαν την απόλυσή του ή τουλάχιστον αφαίρεσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το δικαίωμά του στην εργασία!

Ο Διευθυντής της ΠΔΕ, σε επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας στις 29/9, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, επιχειρηματολογεί υπέρ της μη ένταξης του συναδέλφου στο σχετικό πίνακα, δηλαδή υπέρ της μη επαναπρόσληψής του.

Παραπλανεί, συγχέοντας συνειδητά την εθνική νομοθεσία με αυτήν που διέπει το ΣΕΠ, ειδικότερα τα κριτήρια πρόσληψης για τον πίνακα των φυσικών ομιλητών για το αγγλόφωνο τμήμα. Εμφανίζει το συνάδελφο να μη διαθέτει το ελάχιστο τυπικό προσόν για τη θέση που απαιτείται ως ελάχιστη προϋπόθεση για να ενταχτεί στο συγκεκριμένο πίνακα, εν προκειμένω πτυχίο Μαθηματικών, ενώ έχει Διδακτορικό Δίπλωμα στα Μαθηματικά, κάτι αποδεκτό από τον Κανονισμό πρόσληψης στα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

Αποκρύπτει το θετικό για το συνάδελφο, ως προς τα παραπάνω, περιεχόμενο της γνωμάτευσης της Ευρωπαίας Επιθεωρήτριας του αγγλόφωνου τμήματος των Ευρωπαϊκών Σχολείων, της 16/9/2016, ενώ εξαφάνισε γνωμάτευση της Εθνικής Επιθεωρήτριας Ευρωπαϊκών Σχολείων του 2013, βάσει της οποίας προσλαμβάνονταν επί 3 χρόνια ο συνάδελφος.

Αποπροσανατολίζει από το αίτημα της επανένταξης του συναδέλφου στον πίνακα των Μαθηματικών του ΣΕΠ, μιλώντας για επανεξέταση των φακέλων όλων των συναδέλφων του ΣΕΠ, με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη μεταφορά των ευθυνών που έχει η ίδια η ΠΔΕ! Όμως, αυτό από μόνο του αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι η μη ένταξη του συναδέλφου στον πίνακα έγινε συνειδητά και με πρόθεση!

Ο Διευθυντής της ΠΔΕ είναι έκθετος ειδικά απέναντι στους εκπαιδευτικούς του ΣΕΠ, τους οποίους διαβεβαίωσε προσωπικά ότι χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια κριτήρια για όλους, ενώ υπάρχουν ολοφάνερες αυθαιρεσίες και στη μη ένταξη του συναδέλφου στον πίνακα των Μαθηματικών και στη μοριοδότησή του στον πίνακα των Φυσικών (με κριτήρια δυο μέτρων και δυο σταθμών στην αξιολόγηση του συγγραφικού έργου), και ότι θα λάμβανε υπόψη του τη σχετική γνωμάτευση Ευρωπαίου Επιθεωρητή.

Το ίδιο έκθετοι είναι και οι αιρετοί του ΑΠΥΣΔΕ απέναντι συνολικά στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όσο κι αν νίπτουν τας χείρας δε ξεπλένονται από τη στάση σύμπλευσής τους με το Διευθυντή ΠΔΕ και την κυβερνητική πολιτική που επωφελείται του φιμώματος των «ενοχλητικών φωνών». Από τη μια, το ΑΠΥΣΔΕ φέρεται, σύμφωνα με την επιστολή του Διευθυντή ΠΔΕ, ως αναρμόδιο για τέτοια ζητήματα, όμως οι ψήφοι τους δύο φορές έδωσαν το άλλοθι στην απόφαση του ομόφωνου αποκλεισμού του συναδέλφου, ψηφίζοντας κατ’ υπόδειξη του Διευθυντή ΠΔΕ, ενώ από την άλλη, αξιοποιείται από τον Διευθυντή ΠΔΕ η ιδιότητά τους ως «εκπροσώπων των εκπαιδευτικών», για να εμφανίσει το συνάδελφο απομονωμένο από τον κλάδο.

Τεράστια ευθύνη έχει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ, οι παρατάξεις Εκπαιδευτική Προοπτική (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) – Προοδευτική Ενότητα (ΠΑΣΚΕ) – Ανεξάρτητη Κίνηση (ΔΑΚΕ), που επιβεβαίωσαν το ρόλο τους ως εκπρόσωποι του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού στον κλάδο. Αφού παρέκαμψαν την καταγγελία του συναδέλφου και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δίωξη, απέφυγαν να πάρουν θέση πριν ακούσουν τη γνώμη (!) των στελεχών εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης (!) του ΣΕΠ, ζητώντας συνεδρίαση ΔΣ απουσία του συναδέλφου (!), οπότε και μεθόδευσαν ένα διοικητικού χαρακτήρα αίτημα προς την ΠΔΕ για επανεξέταση του ζητήματος. Πριν στεγνώσει το μελάνι του αιτήματος, οι ίδιες παρατάξεις υπερψήφισαν στο ΔΣ τη δίκαιη καταγγελία συνδικαλιστικής δίωξης εργαζόμενης στην ιδιωτική εκπαίδευση στον Πειραιά, την οποία στήριξε και η Αγωνιστική Συσπείρωση, χωρίς καμιά άλλη ενημέρωση πέραν του ψηφίσματος συμπαράστασης που κατατέθηκε προς ψήφιση. Να ποιοι έχουν την αντίληψη ότι τα σωματεία θα συναποφασίζουν απολύσεις συναδέλφων από κοινού με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία! Όταν, ενόψει της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής ξανατέθηκε από τον εκλεγμένο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, στο ΔΣ την περασμένη εβδομάδα, το ζήτημα συνδικαλιστικής δίωξης, οι ίδιες παρατάξεις επιβεβαίωσαν τη στάση τους, στηρίζοντας πάλι ένα διοικητικού τύπου αίτημα στην ΠΔΕ για άνοιγμα των φακέλων των εκπαιδευτικών του πίνακα των φυσικών ομιλητών.

Ας βγουν συμπεράσματα για τις κυβερνητικές-εργοδοτικές πλειοψηφίες που θέλουν τα σωματεία βοηθητικά γραφεία Διευθύνσεων και Υπουργείων, κυματοθραύστες της δίκαιης οργής και αγανάκτησης των εργαζομένων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Καλούμε την ΕΛΜΕ άμεσα να τοποθετηθεί εκ νέου, βάσει των νέων δεδομένων στη συνδικαλιστική δίωξη και μη επαναπρόσληψη του συναδέλφου Καραγιώργου Πάνου. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους!

 

– Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου από την ΠΔΕ και τον Περιφερειακό Διευθυντή.

 – Απαιτούμε να διορθωθεί η αδικία, να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος με άμεση ένταξή του στον πίνακα «Μαθηματικοί ΔΕ (φυσικοί ομιλητές)» και να μοριοδοτηθεί αντικειμενικά για τον πίνακα «Φυσικοί ΔΕ (φυσικοί ομιλητές)».

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...