Γραμματεία Ξάνθης: Για τη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου της ΚΟΜΟΤΕΞ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την στάση της εργοδοσίας της ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε. για την συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου και Ταμία του σωματείου «ΕΡΓΑΤΩΝ & ΥΠΑΛΗΛΛΩΝ ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε.», δήθεν για το αδίκημα της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισής της, από κατάθεση του συναδέλφου σε δίκη όπου υπερασπίστηκε απολυμένη εργάτρια. Η υπόθεση συζητείται την Τετάρτη 11 Γενάρη.

Η συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου γίνεται για να χτυπήσει η μεγαλοεργοδοσία ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων, του συγκεκριμένου εργοστασίου, μιας και τα προηγούμενα χρόνια έχει προχωρήσει σε περικοπή του οικογενειακού επιδόματος και περαιτέρω περικοπή του μισού ανθυγιεινού επιδόματος, σε μειώσεις μισθών, ενώ αξιώνει από τον συνάδελφο αποζημίωση 100.000 €.

Με απόφαση του ΔΣ η εργοδότρια εταιρία θα ζητήσει την παραπομπή του συναδέλφου – συνδικαλιστή στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82, δηλαδή την απόλυσή του. Η εργοδοσία της ΚΟΜΟΤΕΞ λειτουργεί ως λαγός για όλους τους μεγαλοεργοδότες του Ν. Ξάνθης για να χτυπηθούν τα συνδικαλιστικά και γενικά τα εργατικά δικαιώματα. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη δίωξη μας γυρίζει σε μαύρες εποχές, όταν συνδικαλισμός, σήμαινε αυτόματα διώξεις, απολύσεις και ανεργία, καθώς επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση.

Αποκαλυπτική είναι και η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στην συνάντηση που υπήρξε με την εργοδοσία της ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε., πριν δύο μήνες περίπου, αλλά και στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΞ την περασμένη Πέμπτη, όπου υπερασπίστηκε την πρόταση της εταιρίας, για την ανάκληση αυτών που κατέθεσε ο συνάδελφος, να ζητήσει συγνώμη από τους εργοδότες και η εταιρία θα σκεφτεί εάν θα αποσύρει την μήνυση. Δηλαδή ο συνάδελφος να σκύψει το κεφάλι, να γίνει έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας, μήπως και τύχει του ελέους των διωκτών του.

Η ενέργεια αυτή είναι ιδιαίτερα προκλητική καθώς αμφισβητεί βασικές ελευθερίες και κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρόκειται για ποινικοποίηση στην ουσία της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και  πρέπει να ενημερωθεί όλος ο εργαζόμενος λαός της Ξάνθης. Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί τα αστικά κόμματα υποστήριξης του «ευρωπαϊκού κεκτημένου»  κατεδάφισαν το ασφαλιστικό, σφάγιασαν εργασιακά δικαιώματα, ενώ επίκειται το χτύπημα στον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία κι άλλες ελευθερίες, η μόνη απάντηση είναι τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της Ξάνθης, να δώσουν απάντηση συμμετέχοντας στην συγκέντρωση την Τετάρτη 11 Γενάρη, ημέρα που θα συζητηθεί η υπόθεση, στις 9 πμ στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης. 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...