Γραμματεία Ν. Λάρισας του ΠΑΜΕ: Καταγγελία της Απροκάλυπτης Νοθείας Στις Εκλογικές Διαδικασίες Των Σωματείων Του ΕΚ Φαρσάλων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Νομού Λάρισας του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τους εργοδοτικούς «συνδικαλιστές» της ΔΑΚΕ, που ελέγχουν το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, για την απροκάλυπτη νοθεία και παρανομία στις εκλογικές διαδικασίες των σωματείων σφραγίδα που συντηρούν, με μοναδικό σκοπό την «παραγωγή» αντιπροσώπων για το ΕΚΦ και την ΓΣΕΕ, ενώ το Ε.Κ.Φ και τα σωματεία του δεν έχουν απολύτως καμία δράση ή ακριβέστερα φυλάγουν τους εργοδότες μην τυχόν και διεκδικήσουν τίποτα οι εργάτες.

Δεν τους έφταναν τα 2 σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων, που έχουν στήσει στην περιοχή, όπου στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν πάνω από 1.000 άτομα, εκ’ των οποίων η πλειοψηφία δεν είναι καν εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να εκλέξουν και δεύτερο αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ, έστησαν και νέο σωματείο Εργατών Γης Περιοχής Φαρσάλων, το οποίο εμφανίζει 445 μέλη και 361 ψηφίσαντα!

Στην πρεμούρα τους να πετύχουν το στόχο τους, κάνουν και χοντράδες που δεν κρύβονται και μαρτυρούν τις βρωμιές που κάνουν, τις οποίες δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να αφήνουμε να εξελίσσονται ανενόχλητα.

Συγκεκριμένα στο Σωματείο Εργατών Γης Περιοχής Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 με ώρα έναρξης στις 2.30 το μεσημέρι και περάτωσης στις 5.30 το απόγευμα. Στο πρακτικό εκλογής της εφορευτικής επιτροπής, αναγράφεται ότι σε σύνολο 122 γραμμένων μελών, παραβρέθηκαν και ψήφισαν 20 μέλη, από τα 32 οικονομικά ταχτοποιημένα.

Μετά όμως από μια ώρα, δηλαδή στις 6.30 μ.μ της ίδιας ημέρας, ξεκίνησαν οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ, Ε.Ε και αντιπροσώπων για ΕΚ και Ομοσπονδία. Ως εκ’ θαύματος εκεί, στο πρακτικό αρχαιρεσιών και στο αντίγραφο μητρώου εμφανίζονται τα μέλη του σωματείου να αυξάνονται θεαματικά από 122 σε 445 και να ψηφίζουν τελικά 361 άτομα, αριθμός εξωπραγματικός.  Δηλαδή, έξω από την αίθουσα που έγινε η Γ.Σ περίμεναν 323 άτομα για να γραφούν και να ψηφίσουν μέχρι την επομένη 10/3/15 το βράδυ στις 8.30 μ.μ!!!

Επιπλέον ρωτάμε, την πρώτη ημέρα 9/3/15, τι ώρα διακόπηκε η ψηφοφορία και γιατί δεν υπάρχει σχετική αναγραφή ούτε στο πρακτικό, ούτε στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας, από την εφορευτική επιτροπή και τον δικαστικό αντιπρόσωπο; Μήπως ήταν ολονύχτια η εκλογική διαδικασία;

Πάντως το ΠΑΜΕ, δεν πρόκειται να αφήσει να συνεχίζεται άλλο αυτή η φαρσοκωμωδία, που επι χρόνια διαδραματίζεται από τους εργοδοτικούς «συνδικαλιστές» στο Ε.Κ Φαρσάλων με την ανοχή και δικαστικών αντιπροσώπων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρουσία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στις τελευταίες εκλογές του ενός από τα δυο σωματεία Ιδ. Υπαλλήλων που έχουν στήσει για να βγάζουν ψευτοαντιπροσώπους, απέτρεψε σε μεγάλο βαθμό τη νοθεία, αφού από 502 που εμφανίζονταν ψηφίσαντες στις προηγούμενες εκλογές, τώρα ψήφισαν περί τους 150, που και απ’ αυτούς αρκετοί δεν είναι εργαζόμενοι.  

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Μεσσηνίας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Την Τετάρτη 1η Μαΐου  10:00 π.μ. Κεντρική πλατεία  Η πρωτομαγιά είναι...

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ιστορικού σωματείου “Βύρων”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Με το παρόν ψήφισμα θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Για την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την Τετάρτη 24 Απρίλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ...