Γραμματεία Ν. Καβάλας : Κατάρρευσε η προβοκάτσια

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας έκρινε αθώους τους 20 εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες που πρωτόδικα (23/6/2014) είχαν καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί «τόλμησαν» να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010.

Η προσπάθεια υπονόμευσης από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, στο δικαίωμα στην απεργία και της οργάνωσης του αγώνα έπεσε στο κενό. Ένα – ένα καταρρέουν τα στημένα κατηγορητήρια της βιομηχανίας διώξεων που έχουν σα στόχο να κάμψουν το φρόνημα των ναυτεργατών, να σταματήσουν τις φωνές που καλούν σε οργάνωση και αγώνα για την υπεράσπιση των αναγκών και των συμφερόντων μας. Που θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους ναυτεργάτες που παρόλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να παλεύουν για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού!

 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ είναι και θα συνεχίσει να είναι μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα. Θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που αποφασίσει να κάνει το βήμα να αντισταθεί. Εμπνευστής και οργανωτής της πάλης της Εργατικής Τάξης και του λαού, απέναντι στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τους υποτακτικούς του.

 

Ξέρουμε ότι υπάρχει συνέχεια. Όπως συνέχεια θα υπάρχει και στην προσπάθεια που κάνουμε να μπει φρένο στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική. Η καλύτερη απάντηση θα είναι η μαζική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό! Στις 3 Δεκέμβρη να νεκρώσουν χώροι δουλειάς και κλάδοι. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης ώστε να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Καλούμε σε συμπόρευση, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες. Με κοινό αγώνα να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Καμιά συναίνεση στη σφαγή!

Με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 11:00 πμ στην Κεντρική Πλατεία να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση και τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας που ακονίζουν τα νύχια τους, ότι δε θα τους περάσει.

 

Ξεσηκωμός τώρα για:

  • Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

  • Να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας!

  • Να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.

 

ΚΑΒΑΛΑ 26/11/2015

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ του ΠΑΜΕ

 

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...