Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ : Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

«Αγώνας, ρήξη, ανατροπή.

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια»

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ στις 11.00 π.μ.

στην ΠΛ. ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία.

Εργαζόμενε-η, άνεργε-η, συνταξιούχε,

 Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργιακού αγώνα! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών της εργατικής τάξης. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή. Όπως και τότε έτσι και σήμεραο ίδιος αντίπαλος είναι εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας. Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται πώς θα ξεπληρώσει τα δάνεια προς τους εταίρους πιο εύκολα και παζαρεύει καλύτερους όρους προκειμένου να εξοικονομήσει χρήμα για την ανάπτυξη του κεφαλαίου πάνω στα συντρίμια των δικαιωμάτων μας. Οι συμφωνίες τους δεν καταργούν κανένα αντιλαϊκό μέτρο. Αντίθετα μας λένε να μάθουμε να ζούμε με τα λίγα, να ικανοποιούμαστε με τα ψίχουλα.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται, αν και όποτε έρθει, θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο ενώ για τους εργαζόμενους θα συνεχίζεται η ζωή με ψίχουλα. Είναι αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρονανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Δεν γίνεται από τη μια οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτεςκαιεφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντά τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.

Η εργατική τάξη και το κίνημά της οφείλει αποφασιστικά να αποκρούσει τα ψευδεπίγραφα συνθήματα της εθνικής ομοψυχίας και περηφάνιας, που χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση προκειμένου να κρύψει ότι η πολιτική της και η διαπραγμάτευση εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Μοναδικό σκοπό έχουν να υποτάξουν το λαό στις ορέξεις του κεφαλαίου. Πατριωτισμός για εμάς είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Κριτήριο για εμάς είναι η κάλυψη των συγχρόνων λαϊκών αναγκών και όχι η κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι. Ο λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να είναι ούτε θεατής ούτε χειροκροτητής των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των αφεντικών, να μην εγκλωβίζεται στα σχεδία του κεφαλαίου για νέα μνημόνια και διαπραγματεύσεις. Αντίθετα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής-αγωνιστής για τα δικαιώματα του, για την κάλυψη των απωλειών και των σύγχρονων διεκδικήσεων, για αλλαγές και ανατροπές, για άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Το επιβεβαιώνουν στην περιοχή μας οι εξελίξεις με τις 100 απολύσεις εργαζομένων που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η εργοδοσία της«Χαλυβουργικής» στην Ελευσίνα. Δηλαδή 100 ακόμη άνεργοι που θα προστεθούν στους 10.000 καταγεγραμμένους ανέργους του Θριασίου. Το επιβεβαιώνουν οι συνθήκες δουλειάς στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις της περιοχής όπου ΠΑΝΤΟΥ κυριαρχεί το σακάτεμα των εργασιακών σχέσεων, η δουλειά χωρίς ωράριο με απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση της εργασίας ακόμη και σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως τα ΕΛΠΕ με τους εργαζόμενους να δουλεύουν ασταμάτητα 12ωρα. Το επιβεβαιώνουν τέλος οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και σε δεκάδες ακόμη εργασιακούς χώρους του Θριασίου. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που μας καλούν να αγωνιστούμε για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των καπιταλιστών.

Να παλέψουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, της εργατικής τάξης και του λαού, με Αποδέσμευση από τη <<λυκοσυμμαχία>> της Ευρωπαϊκής Ένωσης , με μονομερή διαγραφή του χρέους που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των καπιταλιστών και το πληρώνει ο λαός, με κοινωνικοποίηση των εργοστασίων και των επιχειρήσεων, ώστε να δουλεύουμε ανθρώπινα, με μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Να βάλουμε μπροστά ΤΩΡΑ για άμεσες διεκδικήσεις:

  • Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου και επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα και επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Κάλυψη των απωλειών όλων των συντάξεων και των παροχών με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!Εδώ και τώρα:  Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ όσο διαρκεί η ανεργία. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

Περισσότερα

Για την παγκόσμια ημέρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς  Η 28η Απρίλη, παγκόσμια ημέρα για την...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι – 25 χρόνια από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBndJd https://youtu.be/GYf6K9V9E8A?feature=shared