Γραμματείας Ν. Καβάλας του ΠΑΜΕ: Σύσκεψη τη Δευτέρα 11 Γενάρη για την Οργάνωση Αγωνιστικής Απάντησης

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία από την κυβέρνηση. Το προετοιμαζόμενο νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση μειώνει κι άλλο τις ήδη πενιχρές συντάξεις, αναπροσαρμόζει προς το χειρότερο τον υπολογισμό των συντάξεων, έρχεται να περικόψει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, δίνοντάς τα βορά στα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτείται να απαντήσει αγωνιστικά. Ήδη δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα έχουν πάρει αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΕΥΚ Καβάλας προσπάθησαν να καταθέσουν πρόταση για απόφαση στο τελευταίο Δ/Σ που έγινε τη Δευτέρα 4/1/2016. Η πλειοψηφία της Διοίκησης ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική για ακόμη μια φορά, αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα λέγοντας ότι θα περιμένει απόφαση της ΓΣΕΕ.

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Η έκβαση της μάχης θα εξαρτηθεί από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες. Συγκεντρωνόμαστε, ενημερωνόμαστε, δυναμώνουμε την πάλη μας μέσα από τα ταξικά σωματεία για να μην περάσει το νέο έγκλημα!

Καλούμε  τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς του Νομού να συνεδριάσουν και να πάρουν απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, όπως επίσης να συμμετέχουν στη σύσκεψη της Γραμματείας Ν. Καβάλας του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 11 του Γενάρη στις 7:00μμ στο ξενοδοχείο “ΕΣΠΕΡΙΑ”, για την καλύτερη οργάνωση και αγωνιστική απάντηση για την ματαίωση των σχεδίων της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων.  

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...