Για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2018 – 2019

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ενημερώνουμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για το άνοιγμα του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού  2018-19 μέσα από τον ΟΑΕΔ.

Να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη των σωματείων, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι καθώς οι χρονικές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων είναι μικρές.  Το δικαίωμα στην ξεκούραση και στην αναψυχή μέσα από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει κουτσουρευτεί από τον αριθμό τωνδικαιούχωνκαι τωνωφελούμενωνως τον προϋπολογισμό και τα ποσά που διατίθενται αλλά και τον αριθμό ημερών που προτείνονται για διακοπές.

 Ειδικά σε μία περίοδο που από τα επίσημα στοιχεία αναφέρεται πως πάνω από το 50% των νοικοκυριών αδυνατεί να πληρώσει έστω και για μία βδομάδα διακοπών, για μια ακόμα χρονιά προβλέπεται να εκδοθούν μόλις 150.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού σε εργαζόμενους και ανέργους από τον ΟΑΕΔ. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτά που δίνονταν πριν την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, αλλά κυρίως σε σχέση με τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Για να γίνει αντιληπτό το πετσόκομμα, να σημειωθεί ότι το 2009 ο αριθμός των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ανερχόταν στις 750.000, ενώ το 2011, πριν την κατάργηση του ΟΕΕ, σε 550.000.

 Αίτημα των εργαζόμενων και όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να είναι η γενίκευση του κοινωνικού τουρισμού με εξασφάλιση φτηνών καλοκαιρινών διακοπών,  αλλά και ολιγοήμερων διακοπών κατά τη διάρκεια του χρόνου, η διεύρυνση του για όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους.

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...