Για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

Η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση στο ΔΣ του ΟΑΕΔ πριν ένα μήνα και οι δηλώσεις που έκανε με πανηγυρικό τόνο για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, συνεχίστηκαν σήμερα με την ψήφιση από το ΔΣ των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος, του αριθμού των δικαιούχων και των ποσών επιδότησης.
Το πρόγραμμα βρίσκεται μακριά από τις λαϊκές ανάγκες. Βρίσκονται πίσω όχι μόνο από τις ανάγκες των εργαζόμενων για φτηνές διακοπές, ξεκούραση και αναψυχή αλλά και από τα πρόσφατα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2013 αφορά 110.000 εργαζόμενους όταν το 2011 το αντίστοιχο πρόγραμμα του καταργηθέντος οργανισμού της Εργατικής Εστίας αφορούσε 570.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους. Το πρόγραμμα του 2013 δεν προβλέπει ως δικαιούχους τους συνταξιούχους, περιορίζει το ανώτατο όριο ημερών επιδότησης από 7 μέρες σε 5, έχει πετσοκομμένα ποσά επιδότησης, βάζει φραγμό στους μακροχρόνια ανέργους.
Η λογική της κυβέρνησης στη βάση «ότι μπορούμε, δίνουμε» πρέπει να αποκρουστεί. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του συστήματος. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι πλήρωναν και συνεχίζουν να πληρώνουν τις εισφορές τους στους καταργηθέντες οργανισμούς, είναι σταθερά στο επίκεντρο της επίθεσης με το συνεχές χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις συλλογικές συμβάσεις, με τη φοροληστεία. Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι φτηνές διακοπές δεν ήταν και δεν είναι χάρισμα ή παραχώρηση. Είναι δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζόμενων.
Την ίδια στιγμή η διάθεση δελτίων θεατρικών χειμερινών και θερινών παραστάσεων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, η αγορά βιβλίων με κουπόνια, το κατασκευαστικό έργο του πρώην ΟΕΚ, έχουν σταματήσει. Οι κοινωνικές παροχές συνεχώς και με κάθε τρόπο ψαλιδίζονται.
Ο Θανάσης Γκώγκος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ ψήφισε παρόν, καταγγέλλοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που βάζουν νέο άγριο τσεκούρι στους δικαιούχους και στο δικαίωμα του εργαζόμενου λαού στις διακοπές.

                                                                                                                                  Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...

Εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του ΠΑΜΕ οργανώνει η ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης

Ο σύλλογος φίλων και απογόνων Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης θέλοντας να ενισχύσει τη δυνατότητα...