Για το θάνατο του συντρόφου Κώστα Λιαπάτη

Δημοσιεύτηκε στις

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αποχαιρετά τον συνάδελφο και συναγωνιστή, τον σύντροφο Κώστα Λιαπάτη, που σήμερα έφυγε πρόωρα και απροσδόκητα από τη ζωή.

Ο σύντροφος Κώστας, παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών καθώς και μέσα από άλλες θέσεις ευθύνης στον κλάδο και στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ, ήταν οργανωτής και μπροστάρης σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, στη μάχη του μεροκάματου, στις απολύσεις.

Τον διέκρινε η μαχητικότητα, η συνέπεια, η σταθερότητα και η πίστη στα οράματα, στα ιδανικά και στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης. Συγκέντρωνε όλες εκείνες τις αρετές που χαρακτηρίζουν τους πρωτοπόρους εργάτες στην πάλη απέναντι στο κεφάλαιο.

Πρωτοπόρος και «πανταχού παρών» στα εργοστάσια και στον κλάδο, υπηρετώντας με ταξικό σθένος τις αξίες, τα οράματα της και το δίκιο εργατικής τάξης, μας αφήνει κληρονομιά το παράδειγμα της αγωνιστικής ζωής, την πρωτοπόρα και καθημερινή ακούραστη δράση του.

Η παρουσία του συντρόφου Κώστα θα είναι δίπλα μας. Στα συλλαλητήρια και στις απεργίες τις επόμενων ημερών αλλά και σε όλες τις φάσεις της ταξικής πάλης, στο δύσκολο αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα παιδιά, στους συγγενείς και στους φίλους του συντρόφου μας Κώστα.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

 

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...