Για το απαράδεκτο κρούσμα ρατσισμού σε πτήση της Aegean ενάντια σε Παλαιστίνιους Επιβάτες

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Αεροπορική εταιρία Aegean, η οποία πριν λίγες μέρες προχώρησε στην αποβίβαση δυο Παλαιστινίων που επέβαιναν σε πτήση από Αθήνα προς Τελ Αβίβ, επειδή κάποιοι Ισραηλινοί επιβάτες της πτήσης διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία τους.

Η διαμαρτυρία των Ισραηλινών επιβατών είναι έκφραση του μίσους, της προκατάληψης, του φασιστικού εθνικισμού που καλλιεργεί η αποικιοκρατική πολιτική του κράτους του Ισραήλ. Είναι έκφραση του ρατσισμού που καλλιεργεί συστηματικά το Ισραήλ στον Ισραηλινό λαό για να δικαιολογήσει την κλιμάκωση της δολοφονικής του πολιτικής ενάντια στον δίκαια αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό Λαό.

Το συγκεκριμένο συμβάν όμως, δεν έλαβε χώρα σε ισραηλινή αεροπορική εταιρία, ή σε ισραηλινό έδαφος. Η επιβράβευση του ρατσιστικού παροξυσμού, με την αποβίβαση των παλαιστινίων επιβατών, συνέβη σε αεροπλάνο Ελληνικής Αεροπορικής εταιρίας, στην Αθήνα!

Η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, εμβάθυνσης της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, της στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, εκφράζεται και από την τακτική που ακολουθούν επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα η εταιρία AEGEAN.

Το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο και πρέπει να καταδικαστεί μαζικά και πολύμορφα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους και τον λαό της Ελλάδας.

Τα συνδικάτα να πάρουν νέες πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης με τον ηρωικό Παλαιστινιακό Λαό.

Περισσότερα

Για τη χθεσινή συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας στο MEGA

Πόσα ψέματα χωράνε μέσα σε λίγες προτάσεις; Θα σταθούμε στα πιο βασικά: Η υπουργός...

Αλληλεγγύη στη Γενική Απεργία των συνδικάτων της Ινδίας στις 12 Φλεβάρη

Κοινός ο αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στην αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων και την...

Συλλυπητήριο μήνυμα στον Βασίλη Πετρόπουλο για την απώλεια της μητέρας του

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον Βασίλη Πετρόπουλο, μέλος της...