Για τον πνιγμό των μεταναστών σε τραγικό ναυάγιο της Λευκάδας

Δημοσιεύτηκε στις

Το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Λευκάδας, όπου έχασαν τη ζωή τους μετανάστες – ανάμεσά τους και μικρά παιδιά επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, ότι τα μέτρα καταστολής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της θα αυξάνουν τους θανάτους αλλά και τα κέρδη των δουλεμπόρων των ξεκληρισμένων από τις χώρες τους εξαιτίας της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Για άλλη μια φορά η Μεσόγειος γίνεται ο υγρός τάφος μεταναστών και προσφύγων. Το ΠΑΜΕ καλεί τα αγωνιστικά συνδικάτα της Ευρώπης σε κοινό αγώνα ενάντια στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Οι Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι παλεύουμε :

  • Για τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που ζουν πολλά χρόνια.

  • Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σένγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

  • Να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων

Περισσότερα

27 Ιούνη Λαϊκό γλέντι του ΠΑΜΕ στο Άλσος Νέας Σμύρνης με τον Βαγγέλη Κορακάκη, το συγκρότημά του και παραδοσιακό συγκρότημα

Λαϊκό γλέντι του ΠΑΜΕ στο Άλσος Νέας Σμύρνης με τον Βαγγέλη Κορακάκη, το συγκρότημά...

Στιγμιότυπα από τις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις ΒΙΝΤΕΟ

Την απεργιακή τους φωνή ένωσαν χθες οι απεργοί σε τρεις από τους μεγαλύτερους κλάδους...

Μήνυμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ προς την CUTV και τον λαό της Βενεζουέλας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του προς την Ενιαία Συνομοσπονδία Εργαζομένων (CUTV), την εργατική...