Για τον ΟΜΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

Αθήνα 6 Αυγούστου 2014

Από πληροφορίες στον Τύπο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα καταργεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επαναφέρει την δυνατότητα να μπορούν να προσφεύγουν στον ΟΜΕΔ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μονομερώς όταν δεν υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εργοδότες για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την δυνατότητα αυτή την είχε καταργήσει η κυβέρνηση με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων επιδιώκει ακόμα και αυτή την δυνατότητα των συνδικάτων να την καταργήσει, βάζοντας στόχο την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την γενικευμένη εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων, όπου το μεγάλο κεφάλαιο θα αμείβει τους εργαζόμενους με τα 586 ευρώ η και λιγότερα, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες.

Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν. Να δυναμώσει η πάλη τους για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με όρους που να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες τους, με την μαζικοποίηση των συνδικάτων, τη μαζική συμμετοχή, τη συμμετοχή στους αγώνες των κλάδων τους.

 

 

 

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...