Για τις συκοφαντίες της Αυτόνομης Παρέμβασης κατά του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

            Σταθερή στο ρόλο της υπονόμευσης και των αυταπατών του κινήματος η Αυτόνομη Παρέμβαση από τη μια εγκαλεί της ΓΣΕΕ για αδράνεια και από την άλλη περιμένει  από αυτήν την ηγεσία «να συνεδριάσει, να αλλάξει ρότα».

            Στάχτη στα μάτια. Χτυπάει δήθεν την ηγεσία για να κρύψει ότι συμφωνεί στην πολιτική που  υπηρετεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, τη λογική του μικρότερου κακού, της διαχείρισης, της υποταγής στις ανάγκες του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

            Μια χαρά τα βρίσκει με αυτήν την ηγεσία όταν είναι να μοιράσει τις θέσεις για τα προγράμματα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, που είναι γνωστός ο ρόλος του στα προγράμματα απασχόλησης ως ντίλερ για να χτυπηθούν οι ΣΣΕ. Για να στηρίξει την στρατηγική της ΓΣΕΕ που είναι υπηρέτης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.  .

            Τολμά να συκοφαντήσει το ΠΑΜΕ ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για τη μη προκήρυξη των αγώνων.

            Ας απαντήσει πόσους αγώνες οργάνωσαν τα σωματεία που έχουν την πλειοψηφία, πως τα δίπλωσαν στην ένταση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης. Ας απαντήσουν για τις μειώσεις μισθών που υπογράφουν στους κλάδους που αυτοί έχουν την πλειοψηφία στα σωματεία.

            Ας απαντήσουν τι έκαναν το ποσοστό του 28% που πήρε ο πολιτικός φορέας που υπηρετούν .

            Είναι φανερό ότι χτυπούν το ΠΑΜΕ γιατί η γραμμή του και η δράση του ανοίγουν το δρόμο της δημιουργίας ενός κινήματος ριζοσπαστικού, χειραφετημένου που θα συγκρούεται με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών.

            Είναι φανερό ότι  δίνουν μάχη για τη δημιουργία του νέου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

            Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να τους αποδυναμώσουν παντού.

            Το ΠΑΜΕ δεν περιμένει από καμία ΓΣΕΕ να αλλάξει.      Δίνει τη μάχη της οργάνωσης των εργαζομένων στα συνδικάτα. Οργανώνει την πάλη της εργατικής τάξης σε κάθε χώρο δουλειάς για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων. Για να μην περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές στην Υγεία, για την συσπείρωση των ανέργων, τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους ενάντια στη φοροληστεία, στα χαράτσια.

            Θα συνεχίσει αταλάντευτα την  συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας σε ταξική κατεύθυνση, σε σύγκρουση με την εργοδοσία, τη στρατηγική της ΕΕ του κεφαλαίου και των κομμάτων τους.

 

 

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας