Για τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε στις

Αθήνα, 12 Αυγούστου  2014

 

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση που θα γκρεμίσουν ότι ασφαλιστικό δικαίωμα, ότι κοινωνική παροχή απέμεινε.

Επιδιώκεται η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Να είναι καθαρό ότι η επίθεση δεν έχει ολοκληρωθεί. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ταμείων έρχονται νέα ασφαλιστικά μέτρα. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, αύξηση των ενσήμων από 4500 σε 6000 για τη κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη, πρόσθετες ριζικές περικοπές σε υγεία και πρόνοια.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα την εργατική τάξη να πάρουν όλα τα μέτρα προετοιμασίας για καλά οργανωμένη, μαζική, αποφασιστική αντεπίθεση και σύγκρουση.

Αν τα μέτρα προχωρήσουν η όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση της εργατικής τάξης.

Αν θα δεχτεί να σφαγιαστεί η θα αντισταθεί.

Κανένας δε δικαιούται να περιμένει τη σφαγή του.

Περισσότερα

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά! Κάτω τα χέρια από τους...

Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα, δημιουργία, συλλογική υπόθεση. Είναι και αγώνας

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η Χορωδία και η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ ανοίγουν...

Νέο τεύχος της Πανεργατικής αφιερωμένο στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής του πολέμου και της εκμετάλλευσης, η απάντηση μας είναι...