Για τις νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ και των επιχειρηματικών ομίλων

Δημοσιεύτηκε στις

To φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο τσουνάμι νέων μέτρων αποκαλύπτεται από τις προτάσεις του ΔΝΤ. Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της κυβέρνησης πως δε θα ακολουθήσουν νέα μέτρα έχουν αποδειχτεί στην πράξη φούσκες. Από το 2009 και έπειτα η κλιμάκωση των μέτρων επιδεινώνει συνεχώς τη ζωή των εργαζόμενων και του λαού, οδηγεί στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.

Τώρα ετοιμάζουν πρόσθετα μέτρα για ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και εφαρμογή νέων ανατροπών στις συλλογικές συμβάσεις με στόχο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Την επίθεση δεν πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αμυντικά. Ούτε με αναμονή των χειρότερων, ούτε με εφησυχασμό πως δε θα έρθουν νέα μέτρα, ούτε ποντάροντας τις ελπίδες σε μια διαφορετική κυβερνητική διαχείριση στα πλαίσια του συστήματος. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τη βαρβαρότητα είναι η ελπίδα της οργάνωσης κλάδο τον κλάδο, σωματείο το σωματείο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, της ταξικής απάντησης των εργαζομένων, της κοινωνικής συμμαχίας με όσους πλήττονται από την πολιτική που ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...