Για τις εξελίξεις στον ΟΜΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

Αθήνα,12 Αυγούστου 2014

 

Για ακόμα μια φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει στην πράξη τίνος τα συμφέροντα εκπροσωπεί. Από τη μια στρώνουν κόκκινα χαλιά για τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών συμφερόντων και την Τρόικα και από την άλλη υποδέχονται με κλειστές πόρτες και την παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τους τους εκπροσώπους των σωματείων που παραβρεθήκαν σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας. Ενώ ο Υπουργός ήταν ενημερωμένος από τις 7/8 για τη συνάντηση, γύρισε την πλάτη στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, με «διαρροές» προς τον τύπο ετοιμάζουν το έδαφος για να νομοθετήσουν και να καταργήσουν την απόφαση του ΣτΕ για τη μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ, που έκρινε αντισυνταγματική την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατάργησε αυτό το δικαίωμα. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης και της ΕΕ για το χτύπημα των ΣΣΕ και τη δημιουργία εργασιακών  κάτεργων με μισθούς 511 και 586 ευρώ ,μέσω των ατομικών συμβάσεων.

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη τη στάση του Υπουργού Εργασίας Βρουτση και της κυβέρνησης συνολικά και καλούμε τους εργαζομένους να πάρουμε την υπόθεση στα χεριά μας και να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας με βάση τις δικιές μας ανάγκες ,να κάνουμε στη πράξη το δίκιο μας νόμο.

Περισσότερα

Οι εργατοπατέρες της ηγεσίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργοδοτών Ελλάδας ξανά σε ρόλο προσωπάρχη του ΣΕΒ

Οι εργατοπατέρες της ηγεσίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργοδοτών Ελλάδας ξανά σε ρόλο προσωπάρχη του...

Έκκληση για Αιμοπετάλια

Η Θεοχάρη Ηλιάνθη Δήμητρα του Αθανασίου νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη –...

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον Λάκη Χαλκιά, τη φωνή του μόχθου και του αγώνα

«Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά.  Εμείς είμαστε οι εργάτες, χτίζουμε εμείς τη λευτεριά» Το ΠΑΜΕ...