Για τις δηλώσεις Νεφελούδη για το ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε στις

Σταθερά κέρδη συντάξεις φιλοδωρήματα

 Σε δηλώσεις του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ο ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας δήλωσε πως «το ασφαλιστικό και οι συντάξεις πρέπει να συνδέονται με την οικονομία».

Με λίγα λόγια αυτό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι πως η ευθύνη του κράτους έναντι της Κοινωνικής Ασφάλισης θα εξαντλείται σε ένα ξεροκόμματο και από κει και πέρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν τη λογική «ότι προαιρείσθε».

Η αναλογική σύνταξη που θα συμπληρώνει το ξεροκόμματο θα καθορίζεται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας και τις εισφορές, που όμως το ύψος της δεν θα είναι εγγυημένο, αλλά θα μπαίνει σε νέες συμπληγάδες και θα διαφοροποιείται με βάση τις οικονομικές εξελίξεις, τη δημοσιονομική πολιτική. Δηλαδή στην ουσία θα είναι σύνταξη η οποία θα υπολογίζεται βάσει των κανόνων της ιδιωτικής ασφάλισης, χωρίςκαμιά κρατική εγγύηση, χωρίς κρατική χρηματοδότηση και ταΤαμεία καταληστευμένα, χωρίς αποθεματικά αφού η κυβέρνηση όχι απλά πήρε ότι είχε απομείνει την Άνοιξη αλλά με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο έκανε την αρπαγή, νόμο!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής κατεύθυνσης από κεφάλαιο, ΕΕ και κυβερνήσεις που αντιμετωπίζει την ασφάλιση ως κόστος και εμπόρευμα και όχι ως λαϊκό δικαίωμα.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Νοέμβρη. Να νεκρώσουν τα πάντα! Στην Αθήνα στις 10.30πμ, στην Ομόνοια!

 

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας