Για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάντηση με τη ΣΕΣ ετοιμάζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τις πολιτικές λιτότητας και την κατάσταση της εργατικής τάξης, με στόχο τη βαθύτερη ενσωμάτωση του κινήματος. Οργανώνονται και συντονίζονται οι δυνάμεις που έβαλαν πλάτη να περάσουν οι επιδιώξεις των εργοδοτών.

            Ετοιμάζουν κοινή διακήρυξη στην κατεύθυνση:

  • Ότι για τα βάσανα της εργατικής τάξης φταίνε οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η τρόικα και τα μνημόνια.  Επιχειρούν πιο συντονισμένα να αθωώσουν την Ε.Ε. και τη στρατηγική της, ως συμμαχία του κεφαλαίου.
  • Ότι η κρίση είναι κρίση χρέους που χρειάζεται πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση με κούρεμα – διαχείριση ομολόγων κλπ. Δηλαδή δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα κίνημα παθητικό που θα αναζητάει καλύτερο διαχειριστή και μείγμα πολιτικής, μπροστά στην όξυνση της αντεργατικής επίθεσης.
  • Με «ΜΕΤΩΠΟ στο ΝΟΤΟ» διαιρούν την εργατική τάξη και την προσαρμόζουν στις αντιθέσεις τμημάτων των επιχειρηματιών μέσα στην Ε.Ε.

Η θέση της ΔΑΚΕ ότι «το Ευρωκοινοβούλιο είναι πλήρως παραπληροφορημένο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» είναι χαρακτηριστική της προσπάθειας αποπροσανατολισμού και ουσιαστικά  συνοδοιπόρου της ΕΕ και μη τυχόν και θίξουν τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Α.Π. θεώρησε σοβαρή και αναγκαία διαδικασία το συντονισμό ΓΣΕΕ – ΣΕΣ, συμφώνησε στο πλαίσιο της πλειοψηφίας μνημόνιο – τρόικα – νεοφιλελεύθερες πολιτικές, έδωσε μάχη για να είναι συνδιαμορφωτής της διακήρυξης και «κεντρικοί» ομιλητές στο πλάι του Προέδρου της ΓΣΕΕ. Κατά τ’ άλλα ψάχνουν να βρουν που είναι η ΓΣΕΕ.

Χαρακτηριστική και η τοποθέτηση του ΕΜΕΙΣ που αναγνωρίζει το θεσμό της ΓΣΕΕ και διατύπωσε την απόλυτη στήριξή του.

Είναι φανερό παρά τις κοκορομαχίες, τις διαφοροποιήσεις ότι συμπλέουν στο κύριο. Την υπεράσπιση της γραμμής της διατήρησης του σάπιου αυτού συστήματος, στην κυριαρχία του κεφαλαίου και της διαχείρισης του στο εγκλωβισμό του συνδικαλιστικού κινήματος στις ενδοαστικές αντιθέσεις σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο.

Την υπεράσπιση της γραμμής ενός κινήματος που θα εναποθέτει τις ελπίδες του σε κυβερνητικές αλλαγές, ανίκανο να παίρνει την υπόθεση της ζωής του στα δικά του χέρια. Αυτήν την ανασυγκρότηση υπηρετούν, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό χτυπούν και συκοφαντούν το ΠΑΜΕ που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια τους.

Το ΠΑΜΕ δεν έχει καμία θέση στους κύκλους και στα τραπέζια που καλλιεργείται η ταξική συνεργασία Θα συνεχίσει αταλάντευτα ν’ αναδεικνύει το χαρακτήρα της Ε.Ε., της κρίσης, τις αιτίες που γεννούν τα βάσανα της εργατικής τάξης και να ανοίγει το δρόμο για να αποκρουστεί, ν’ ανατραπεί αυτή η πολιτική. Έθεσε με σαφήνεια την ανάγκη οργάνωσης – προετοιμασίας για τη διεκδίκηση και την υπογραφή ΕΣΣΕ με πρώτο μισθό 751 ευρώ. Την ανάγκη πάλης και διεκδίκησης ανακούφισης και προστασίας των ανέργων .

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πάρει πρωτοβουλίες σε κλάδους και χώρους δουλειάς και κόντρα στον αρνητικό συσχετισμό, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης του αγώνα.

Περισσότερα

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Το χτύπημα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Η οργάνωση της...

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...