Για τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον αν. Υπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων

Δημοσιεύτηκε στις

Η σημερινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον αν. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν προσέφερε τίποτα καινούργιο σε σχέση με όσα γνωρίζαμε από τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις. Σύμφωνα με την κυβέρνηση «η αποκατάσταση των απωλειών θα γίνει σταδιακά και σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη», δηλαδή ουσιαστικά με βάση την ανταγωνιστικότητα και τους δημοσιονομικούς στόχους που επιβάλλουν οι συμφωνίες και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνεχής επίκληση της μη εφαρμογής του «mail Χαρδούβελη» αποτελεί άλλοθι ώστε να μείνει άθικτος ο πυρήνας των ανατροπών που τσάκισε τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, διέλυσε τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, οδήγησε σε τεράστιες απώλειες στις συντάξεις, καταλήστευσε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Αν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν αμφισβητήσουν τις κυβερνητικές πολιτικές των ψίχουλων και δε συγκρουστούν συνολικά με την πολιτική των αντεργατικών-αντασφαλιστικών κατευθύνσεων και νόμων, ελπίδα και προοπτική δε θα μπορεί να υπάρξει.

 Το ΠΑΜΕ κόντρα στη συναινετική γραμμή της ΓΣΕΕ που και σήμερα συντάχθηκε πίσω από την κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτα σταθερό στα αιτήματα άμεσης ανακούφισης των εργαζομένων, στην υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων και πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ.

                                                           Το Γραφείο Τύπου

 

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...