Για τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ. Στη συνεδρίαση του, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων των συνδικάτων, των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών με αιχμή την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς που απειλούν τις εργατικές κατοικίες.

 

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση καταθέσαμε πρόταση για Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία μέσα στο Μάρτη, όχι ως μια ντουφεκιά, αλλά ως βήμα κλιμάκωσης για το επόμενο πιο δυνατό βήμα. Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν την πλειοψηφία στη ΓΣΣΕ, ενιαία, με κοινή γλώσσα και βηματισμό απέρριψαν αυτές τις προτάσεις δίνοντας έμμεσα και άμεσα μία ακόμα χείρα βοηθείας στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου και στην κυβερνητική πολιτική μιλώντας γενικά και αόριστα για κινητοποιήσεις στο μέλλον.

 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Έχει χαράξει τη δική της ρότα μακριά από τους καημούς, τις διαθέσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων.

 

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε περιοχή, να οργανώσουν την πάλη τους, να δυναμώσουν την παρέμβασή τους για αυξήσεις στους μισθούς, για Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό, να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511, για την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, για την προστασία της λαικης κατοικίας.

 

Η μάχη για τις ΣΣΕ είναι πολύ σημαντική πρόκειται για πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση. Τα 536 σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ήδη έχουν υπογράψει το κείμενο των παραπάνω διεκδικήσεων που πήγε στη Βουλή με τη μορφή νομοθετικής πρότασης, καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στην ΕΕ- ΔΝΤ- Βιομήχανους.

 

Καλούμε ακόμα και σήμερα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, και σωματεία να βάλουν την υπογραφή τους στο κείμενο των 536 Συνδικαλιστικών οργανώσεων, να εντάξουν τις ΣΣΕ στο μέτωπο των κινητοποιήσεων τους. 

 

Να πραγματοποιήσουμε μεγάλη καμπάνια τις επόμενες μέρες με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς οργανώνοντας τα επόμενα βήματά μας.

 

Στις 21 Φλεβάρη προχωράμε σε κινητοποίηση στο υπουργείο οικονομικών ενάντια στους πλειστηριασμούς που πλήττουν τα λαϊκά σπίτια και τις φτωχές οικογένειες.

 

Αντίστοιχα στις 20 Φλεβάρη δικάζονται ξανά, 35 στελέχη του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση και του τότε Υπουργού της ΝΔ Βρούτση για τις άθλιες δηλώσεις του για την Κοινωνική Ασφάλιση. Καλούμε την εργατική τάξη, τα συνδικάτα στις 9 το πρωί να βρεθούμε όλοι στα δικαστήρια 

 

Διεκδικούμε:

 

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

   

 Το Γραφείο Τύπου

 

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...