Για την 8ημερη απεργία σε ΤΟΞΟΤΗ-ΓΕΩΡΟΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας χαιρετίζει τους εργαζόμενους στις εταιρίες ΤΟΞΟΤΗ και ΓΕΩΡΟΗ, που εκτελούν έργα του ΔΕΔΔΗΕ, για τον αγώνα που έδωσαν διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι συνάδελφοί μας σε 6 εργοτάξια του ΤΟΞΟΤΗ (Αθήνα, Πειραιά, Καλλιθέα, Περιστέρι, Κηφισιά και Κόρινθο), μαζί με συναδέλφους της ΓΕΩΡΟΗΣ (υπεργολάβος) απήργησαν 8 μέρες για την καταβολή δεδουλευμένων και την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Στο πλαίσιο της απεργίας έγιναν μαζικές κινητοποιήσεις στο ΔΕΔΔΗΕ και το Υπουργείο Εργασίας.

Με την απεργία ικανοποιήθηκαν τα κύρια αιτήματα των εργαζόμενων στον ΤΟΞΟΤΗ, καθώς η εργοδοσία κατέβαλε τα δεδουλευμένα που θα έπρεπε να είχε δώσει με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί με το Σωματείο, μετά τις κινητοποιήσεις του Οκτώβρη.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα της μαζικής συσπείρωσης των συναδέλφων στο Σωματείο, της αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης που επέδειξαν, και της δραστήριας συμμετοχής στην οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας. Ο αγώνας τους δείχνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη, ότι με τον αγώνα τους μπορούν να έχουν νίκες απέναντι στην εργοδοσία, κι ότι μπορούν και πρέπει να σηκώνουν το κεφάλι για να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της «ΓΕΩΡΟΗΣ» συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, γιατί στην πρόσφατη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου μας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νεφελούδη, ο τελευταίος δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει να γίνει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου για να υπάρξει τριμερής συνάντηση και ότι «θέλουμε κι εμείς κίνημα» για να περάσει η κυβερνητική πολιτική, και χωρίς φυσικά να δεσμευτεί για τίποτα επί της ουσίας. Πρόκειται για εμπαιγμό και υποκρισία. Την ίδια ώρα που φέρνουν όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια, που υλοποιούν την πιο βάρβαρη πολιτική εις βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, που εφαρμόζουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την ανάθεση εργολαβιών για αύξηση της κερδοφορίας των ιδιοκτητών της σε βάρος των εργαζόμενων, την ίδια στιγμή χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα δεινά που περνάνε οι εργαζόμενοι από την πολιτική της.

Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον πείρα. Γνωρίζουν ποιοι είναι οι σύμμαχοί τους και ποιοι οι εχθροί τους.

Συνεχίζουμε! Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση!

Γνωρίζουμε καλά ότι σήμερα ακόμα και μία μικρή διεκδίκηση απαιτεί σκληρό αγώνα για να κρατηθεί. Για αυτό και δεν εφησυχάζουμε! Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι πολλοί μικροί και μεγάλοι αγώνες συμβάλλουν ώστε να ανασυντάσσεται το κίνημα, να δυναμώνει, να οργανώνεται.

Σε αυτήν την κατεύθυνση προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απάντησή μας, με απεργιακή κινητοποίηση μπροστά στο νέο ασφαλιστικό που θα φέρει η κυβέρνηση στα μέσα Γενάρη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας καλεί σε σύσκεψη τους εργαζόμενους στον ΤΟΞΟΤΗ την Τετάρτη 23 Δεκέμβρη στις 19:00 στα γραφεία του Σωματείου, για να γίνει αποτίμηση της απεργιακής μάχης, αλλά και καθορισμός της παραπέρα στάσης μας.

Χαιρετίζουμε τα σωματεία και το ΠΑΜΕ που βρέθηκαν δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων και αποδεικνύουν πως μόνο η οργάνωση και η αλληλεγγύη στους χώρους δουλειάς δίνουν απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα.

 

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΛΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...