Για την Πολιτική Επιστράτευση των Εργαζόμενων στις Αερομεταφορές της Πορτογαλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί Σύντροφοι της CGTP-In,

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, καταδικάζει την τρομοκρατική προσπάθεια της Πορτογαλικής Κυβέρνησης που επέβαλε πολιτική επιστράτευση για να σταματήσει την απεργία που προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι στις αερομεταφορές στις 27 έως 30 Δεκεμβρίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κρατικής Εταιρίας Αερομεταφορών ΤΑΡ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους,.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και στήριξη μας στους εργαζόμενους της ΤΑΡ και θα βρισκόμαστε δίπλα σας με όποιον τρόπο αποφασίσετε τη συνέχιση του αγώνα.

Στην Ελλάδα οι 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες ενώ καθημερινά απολύονται και σέρνονται στα δικαστήρια στελέχη του ταξικού-εργατικού κινήματος γιατί πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, ενώ η πολιτική επιστράτευση χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά από τις κυβερνήσεις για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. (Έχει χρησιμοποιηθεί το μέτρο της επιστράτευσης ενάντια στους ναυτεργάτες, στους εργαζόμενους στο Μετρό, στους εκπαιδευτικούς). Ταυτόχρονα τα κόμματα του κεφαλαίου προωθούν νόμους για την αλλαγή της λειτουργίας των Συνδικάτων, τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους, την υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος στη λογική της ταξικής συνεργασίας.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, σε κάθε χώρα της ΕΕ πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην Απεργία. Απέναντι στην κρατική βία και καταστολή πρέπει να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, το συντονισμό και την κοινή δράση των ταξικών συνδικάτων της Ευρώπης.

 

Απαιτούμε:

  • Να παρθεί ΤΩΡΑ πίσω το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης
  • Να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΤΑΡ
  • Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΤΑΡ

 

 

 

H Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...

Εργατική Πρωτομαγιά 2024 – Δυναμώνουμε τους αγώνες μας

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, συνολικά τον...