Για την καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών στους εργαζόμενους των 5μηνων προγραμμάτων

Δημοσιεύτηκε στις

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ μπήκε ως θέμα από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, Θ. Γκώγκο, το ζήτημα της καθυστέρησης των αποδοχών στους εργαζόμενους των πενταμήνων προγραμμάτων απασχόλησης.

 Η απάντηση στο ΔΣ δεν πρέπει να ικανοποιεί του εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα είναι οι άνεργοι του χθες και οι άνεργοι του αύριο. Από αυτά τα προγράμματα προσδοκούν μια πρόσκαιρη ανάσα ώστε να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα. Δεν είναι ευθύνη τους και δεν τους αφορά αν υπάρχουν προβλήματα στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ όπως ειπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση ή αν υπάρχουν προβλήματα στην αποδέσμευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Εφόσον εργάζονται πρέπει να πληρώνονται άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Καλούμε τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα στα πεντάμηνα που έχουν δημιουργηθεί να οξύνουν την πίεση τους στην κυβέρνηση και στον ΟΑΕΔ.

 Καλούμε τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας από τις 12 ως το τέλος της βάρδιας την Παρασκευή 4/9 και να συμμετάσχουν στη 1 το μεσημέρι, στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, που διοργανώνουν το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) που δουλεύουν στους Δήμους της Αττικής.

 Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...