Για την ιθαγένεια

Δημοσιεύτηκε στις

Σε λίγο θα απαιτούν και έλεγχο DNA για να πιστοποιούν την καθαρότητα της φυλής, θα ζητούν να φορούν διακριτά σήματα οι μη Έλληνες.

 

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη χορήγηση ιθαγένειας σε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν, εργάζονται, σπουδάζουν, γεννιούνται στη χώρα μας ταιριάζει σα γάντι σε όσους καλλιεργούν το ρατσισμό – τον εθνικισμό το σκοταδισμό.

Στην πραγματικότητα ενισχύει τη δράση και την αντιδραστική προπαγάνδα κομμάτων αλλά και φασιστικών ομάδων που επιδιώκουν να μην έχουν οι μετανάστες ούτε στοιχειώδη δικαιώματα και να ζουν στον τρόμο και στην αθλιότητα. Ταιριάζει γάντι με τις εξαγγελίες Σαμαρά και τρικομματικής κυβέρνησης για «ανακατάληψη των πόλεων» με τα πογκρόμ και τις οργανωμένες επιθέσεις εναντίον κάθε έγχρωμου και μη δηλωμένου Έλληνα.

Τα μέλη του συμβουλίου που έκριναν ότι κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει Ελληνική ιθαγένεια εφόσον δε γεννήθηκε από Έλληνες γονείς σε λίγο θα απαιτούν και έλεγχο DNA για να πιστοποιούν την καθαρότητα της φυλής, σε λίγο θα ζητούν να φορούν και διακριτά σήματα οι μη Έλληνες.

Το ΠΑΜΕ δεν υπερασπίζεται το νόμο Ραγκούση που απέκλειε από το δικαίωμα της αυτόματης απόκτησης ιθαγένειας τουλάχιστον των παιδιών που γεννιούνται μεγαλώνουν στη χώρα μας και γίνονται 18 ετών. Καταδικάζει απερίφραστα τις αποφάσεις και τις λογικές που δημιουργούν τεχνητούς, σκόπιμους και επικίνδυνους διαχωρισμούς στην Εργατική Τάξη, στην τάξη την οποία ανήκουμε.

Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, αντικρούοντας τόσο τον κοσμοπολιτισμό όσο και τον εθνικισμό. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, είναι ο μόνος δρόμος για να κατακτήσουν και οι Έλληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...