Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για την αρπαγή χρημάτων από την εφορεία

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΘΑΥΜΑ!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

 

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου,  καταγγέλλει την προκλητική αρπαγή χρημάτων από τον λογαριασμό του από την εφορεία, τα οποία προορίζονταν για την πληρωμή των δύο υπαλλήλων (Γραμματέας, και Καθαρίστριας). Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο είχε οφειλές από πρόστιμα που έχουν μπει κατά καιρούς από την εφορεία για καθυστερήσεις στην πληρωμή του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ). Αυτές οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ καθυστερεί να πιστώσει τον λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου με τα χρήματα για την πληρωμή των δύο υπαλλήλων. Αποτέλεσμα να συσσωρευτεί το ποσό των 1900 ευρώ. Η εφορεία μας έστειλε ενημερωτικό σημείωμα για την οφειλή για να προβούμε σε διακανονισμό και έληγε σήμερα. Παρόλα αυτά η εφορεία έχει προβεί σε κατάσχεση του λογαριασμού από της 9 του Ιούνη. Σε παρέμβασή μας για την προσπάθεια διακανονισμού στο Δικαστικό τμήμα της Εφορείας Παλλήνης εμπρόθεσμα, δεν δέχτηκαν να προβούν σε διακανονισμό και φυσικά ούτε τους ενδιέφερε πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Επίσης τα χρήματα που στέλνονται από τον ΟΑΕΔ δεν επαρκούν να πληρωθούν τα έξοδα στο σύνολό τους (μισθοί, ένσημα, ΦΜΥ, λογιστής κλπ) κάτι που μας υποχρεώνει χρήματα που προορίζονται από τα σωματεία για την έκδοση υλικών, οργάνωση απεργιών, να πηγαίνουν για την κάλυψη αυτών των εξόδων .

Παρόλα αυτά το Εργατικό Κέντρο έχει απρόσκοπτη λειτουργία και ο μόνος λόγος που έχει συναλλαγή με το δημόσιο είναι η εξασφάλιση των δύο θέσεων εργασίας.

Αυτή είναι η κυβερνητική εντολή του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πάρτε τα από αυτούς που μπορείτε, μισθωτούς, συνταξιούχους, συνδικάτα και αφήστε στο απυρόβλητο τις λίστες με τους δισεκατομμυριούχους φοροφυγάδες γιατί αυτοί θεωρούνται «επενδυτές».

Το ταξικό κίνημα στην χώρα μας έχει δεχτεί κάθε είδους καταστολή από τις αστικές κυβερνήσεις, έχει την εμπειρία και την δύναμη να τις ξεπερνάει. Και αυτή η κίνηση είναι μία προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού. Καλούμε τα σωματεία να εντείνουν την οικονομική δουλειά με τις συνδρομές για την αποκατάσταση του κτιρίου και την αγορά εκτυπωτικού μηχανήματος.  

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...