Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και κλαδικά σωματεία καταγγέλλουν την Απόλυση Εργαζόμενης απο τα LEROY MERLIN

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι στα LeroyMerlin,

Το Εργατικό Κέντρο  Λαυρίου  και τα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπάλληλων Αττικής, καταγγέλλουμε την εταιρεία LEROY MERLIN για την απόλυση της συναδέλφισσας μας από το κατάστημα της εταιρείας στο εμπορικό πάρκο αεροδρομίου. Η συνάδελφος εργαζόταν ως 4ωρη ταμίας στη συγκεκριμένη εταιρεία ακούραστα επί  10 χρόνια και απολύεται  με την δικαιολογία ότι δεν είναι “αποδοτική”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφος απολύεται  γιατί σύμφωνα με την εταιρεία έχει πέσει η απόδοση του. Η απόλυση  είναι   η κορύφωση μιας σειράς  επιπλήξεων και στοχοποίησης από την εργοδοσία και δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερες φορές απολύονται συνάδελφοι που αμείβονται σύμφωνα  με την τελευταία  κλαδική σύμβαση. Αυτοί οι συνάδελφοι αποτελούν “εργατικό κόστος” συνολικά για την εργοδοσία, γιατί μια κλαδική σύμβαση κατοχυρώνει τον εργαζόμενο όχι μόνο μισθολογικά  αλλά και σε θεσμικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση, το ωράριο, ζητήματα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας και πολλά άλλα.

Θέλουν εργαζόμενους φτηνούς, ευέλικτους χωρίς κανένα δικαίωμα και δεν διστάζουν να στέλνουν στην ανεργία συναδέλφους που  έχει κλονιστεί η υγεία τους.

Χρησιμοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η εργοδοσία παίρνει όποιο μέτρο μπορεί για να αυξήσει τα κέρδη της.   Η εντατικοποίηση της εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα, η δουλειά τις Κυριακές, οι εργαζόμενοι με 4ωρες συμβάσεις, ο μισθολογικός διαχωρισμός σε παλιούς και νέους συναδέλφους, με αρκετούς συναδέλφους να παίρνουν μισθό χαρτζιλίκι είναι ένα μικρό δείγμα των όσων βιώνουν οι εργαζόμενοι και σε αυτήν την εταιρεία. Το  μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων αμείβεται πλέον με το αίσχος της ΓΣΕΕ των 586 & 511 ευρώ μεικτά, ως  ενοικιαζόμενοι  με 4ωρη σύμβαση μήνα, σπαστά ωράρια . Αυτήν την ανάπτυξη ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .

Όσο λοιπόν εμείς  οι εργαζόμενοι χαμηλώνουμε τον πήχη των απαιτήσεων  και δεν οργανώνουμε τον αγώνα με αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, η επίθεση της εργοδοσίας θα εντείνεται καθημερινά.

Ερχόμαστε σε επαφή και οργανωνόμαστε στα  κλαδικά μας σωματεία, δίνουμε δύναμη στη δύναμη μας, περνάμε στην αντεπίθεση με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.   

 

Απαιτούμε να γυρίσει τώρα  στην εργασία της η συναδέλφισσα

 

Καλούμε σωματεία, επιτροπές αγώνα, συλλόγους γυναικών να καταδικάσουν την στάση της συγκεκριμένης εργοδοσίας και να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη στον αγώνα του Εργατικού Κέντρου  Λαυρίου  και των κλαδικών σωματείων για ακύρωση  της απόλυσης  

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια

  • Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκαρά 7-Λαύριο- 2292025328)
  • Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ( Αγ. Φιλοθέης 5Β-Πλ. Μητρ/λεωσ – 2103232463)
  • Σύνδεσμος Υπ/ων Εμπ. Κατ/των και Ιδ. Επιχ/ων Πειραιά (Ομηρ. Σκυλίτση 19-Ε.Κ.Π.-210 4170240)
  • Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λαυρίου(Δανουκαρά 7-Λαύριο – 2292025328)

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...