Για την απελευθέρωση της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι

Δημοσιεύτηκε στις

 Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει την απελευθέρωση της νεαρής παλαιστίνιας, Αχέντ Ταμίμι και της μητέρας της, για την επιστροφή τους στην οικογένεια τους.

Τα μέλη της οικογένειας Ταμίμι φυλακίστηκαν το Δεκέμβρη και καταδικάστηκαν από στρατιωτικό δικαστήριο του Ισραήλ σε πολυετή φυλάκιση, για την αντίσταση τους στην ισραηλινή κατοχή της παλαιστινιακής γης.

Η πρόωρη αποφυλάκιση τους, με αναστολή, ήταν αποτέλεσμα και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης, που απλώθηκε σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην φυλάκιση τόσο της νεαρής Αχέντ, όσο και όλων των παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, που ακόμη κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

 Και στην Ελλάδα, χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνδικάτα, στήριξαν πολύμορφα την Καμπάνια της Επιτροπής Νέων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας «ΛΕΥTΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» και συμμετείχαν στις δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία.  Επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη και επισκέφτηκε το χωριό Ναμπι Σαλεχ και την οικογένεια Ταμίμι εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξη του.

Το ΠΑΜΕ με μήνυμα του στην οικογένεια Ταμίμι, καλωσορίζει την επιστροφή της Αχέντ και της μητέρας της στο σπίτι τους, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε για την σταθερή αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στον παλαιστινιακό λαό

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...